Новини

В області відбулася пряма телефонна лінія для осіб з хворобою Паркінсона

У рамках проведення  Всесвітнього дня боротьби з хворобою Паркінсона в області відбулася пряма телефонна лінія, яку провела    обласний позаштатний невропатолог, лікар-невролог обласного медичного консультативно-діагностичного центру Наталія Герасимчук. Впродовж двох днів на пряму телефонну лінію звернулося чимало осіб. Переважна більшість із них люди старшого похилого віку, решта – молоді люди після енцефалітів та травм.

Детальніше...

 

Як зберегти психічне здоров’я. Поради лікаря

Психічні розлади та  стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Події в політичному житті, негаразди на роботі, або ж її відсутність, матеріальні проблеми та й просто поїздка в громадському транспорті можуть призвести до стресових ситуацій. На думку головного лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Володимира Хренова, у  деяких людей може виникати відчуття провини, якщо вони не співчувають постійно тим подіям, які відбуваються в політичному колі. Людину охоплює відчуття стурбованості у разі втрати контролю за перебігом подій, точніше – за висвітленням цього перебігу у тих засобах масової інформації, яким людина віддає перевагу. Для того, щоб цього не відбувалося, людина починає використовувати різноманітні мобільні гаджети, намагаючись постійно перебувати в інформаційному полі.

Детальніше...

 

Маленький укус – джерело великої небезпеки (7 квітня – Всесвітній день здоров’я)

Щорічно 7 квітня відмічається Всесвітній день здоров’я на честь річниці заснування ВООЗ у 1948 році. Цьогоріч увага Всесвітньої організації охорони здоров’я буде прикута до деяких найпоширеніших  переносників інфекцій (комарів,  москітів, клопів, кліщів, блох, вошей та ін.). Нинішньою темою Всесвітнього дня здоров’я є трансмісивні хвороби.

Детальніше...

 

В області відбудеться пряма телефонна лінія щодо лікування хвороби Паркінсона

У рамках проведення в області Всесвітнього дня боротьби з хворобою Паркінсона 10-11 квітня 2014 року з 12-ї до 14-ї години відбудеться пряма телефонна лінія за участю  обласного позаштатного невропатолога, лікаря-невролога обласного медичного консультативно-діагностичного центру Герасимчук Наталії Леонідівни за тел. (0412) 37-41-03.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 28 березня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь заступник директора ДОЗ Сергій Кобилінський, головний хірург ДОЗ  Віктор Лучків, начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського Михайло Борщівський, завідувач поліклініки № 2 ЦМЛ № 1 м.Житомира Павло Журбенко, голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Леонід Антонюк, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, Центрів первинної медико-санітарної допомоги,  обласних лікувально-профілактичних закладів,  керівники навчальних медичних та фармацевтичного закладів, начальники управлінь та відділів  охорони здоров’я міст і районів області, головні та обласні позаштатні  спеціалісти відповідно до плану роботи колегії.

Детальніше...

 

«Лікарняна каса Житомирської області» інформує

Протягом  2013 року благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» продовжувала здобувати популярність серед населення.  На 1 січня 2014 року її членами є 206 926 громадян області (16,3% від загальної кількості населення), з них  дорослих – 170 604, дітей – 36 322. За 2013 рік до Лікарняної каси вступили 11 362 громадян.

Детальніше...

 

На допомогу Українській Армії

Медики Романівської центральної районної лікарні глибоко зворушені патріотизмом Збройних сил України та студентів Академії військово– морських сил ім. П.С. Нахімова під час подій, що нещодавно розгорнулися у Криму. Наші воїни робили все для того, щоб уникнути війни на півострові та й будь – якому іншому регіоні України.

Детальніше...

 

У Житомирі проводять флюорографічне обстеження безхатченків

25 та 28 березня 2014 року у Житомирі у рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом проводиться обстеження бездомних громадян міста з метою виявлення захворювання на туберкульоз на ранній його стадії. Обстеження проводяться за ініціативи громадської організації «Милосердя» та сприяння управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Детальніше...

 

Семінар бібліотечних фахівців

25 березня в м. Житомирі на базі обласної наукової медичної бібліотеки відбувся одноденний семінар для працівників бібліотек закладів охорони здоров’я області.  Захід проходив у дещо нетрадиційній формі: вперше у програмі були  тренінгові заняття з учасниками семінару на тему «Подаруй собі радість» (щодо профілактики психоемоційного вигорання), які проводили представники психологічної служби Житомирського інституту медсестринства, викладачі-психологи вищої кваліфікації Любов Боримська  та Галина Полчанова.  Тренери працювали з аудиторією, використовуючи цікаві психодіагностичні методики, психологічні ігри, спрямовані на виявлення емоційних та поведінкових особливостей, знайомили зі способами саморегуляції та конкретними прийомами самопідтримки. Від високопрофесійних  психологів    присутні отримали заряд оптимізму та установку на позитив – це те, що дуже потрібно в наш складний час.

Детальніше...

 

Структурні нововведення в обласній психіатричній лікарні № 1

Відповідно до листа МОЗ України від 27 лютого 2014 року за №10.03.67/379/5517 з першого квітня 2014 року у Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 відбудуться зміни у структурі закладу.

Детальніше...

 

В області відбулася пряма телефонна лінія щодо профілактики та лікування туберкульозу

24 березня у  рамках проведення в області місячника боротьби з туберкульозом, присвяченого Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз,  відбулася пряма телефонна лінія щодо його профілактики та лікування.

Детальніше...

 

Імунізація дитячого та дорослого населення області

Сьогодні у Житомирському інституті медсестринства відбувся семінар з питань імунізації для 60-ти  відповідальних осіб за планову імунізацію дитячого та дорослого населення області.

Детальніше...

 

В області відбудеться пряма телефонна лінія щодо профілактики та лікування туберкульозу

У рамках проведення в області місячника боротьби з туберкульозом, присвяченого Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз,  відбудеться пряма телефонна лінія щодо профілактики та лікування туберкульозу.

Детальніше...

 

Проблемні питання педіатрії у практичній медицині

Проблемні питання педіатрії у практичній медицині розглядалися сьогодні  педіатрами та сімейними лікарями Житомирської, Київської, Чернігівської та Вінницької областей на  науково-практичному семінарі, який проходив у  форматі телемосту на базі БЦ «Імперіал».

Детальніше...

 

В області успішно впроваджується програма «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини»

У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації відбулося чергове засідання  робочої групи фахівців, які працюють над реалізацією в області програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини».

Детальніше...

 

Громадська рада за соціальний захист медичних працівників

Громадська рада департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, як дорадчо-консультативний орган, є важливою інституцією, що допомагає налагодити комунікацію між представниками громадськості, медичної спільноти  та органів влади.

Детальніше...

 

Сьогодні відзначають Всесвітній день нирки

Всесвітній день нирки у 2014 році присвячений віковим змінам, профілактиці, своєчасній діагностиці, правильному лікуванню захворювань нирок у людей похилого віку.

Детальніше...

 

Зміни у тендерному законодавстві дозволять медичним закладам вирішувати проблеми без втручання влади

Під час відвідування Житомирської центральної міської лікарні №1 голова облдержадміністрації Сидір Кізін пообіцяв сприяти вирішенню проблеми, пов’язаної із тендерною закупівлею лікарських засобів, що є рослинними алкалоїдами та підпадають під категорію наркотичних засобів.

Детальніше...

 

Пологове відділення ЦМЛ № 1 м. Житомира працює за сучасними стандартами

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін ознайомився з роботою пологового відділення центральної міської лікарні №1. Саме воно має сучасне обладнання, комфортні умови для пацієнтів і медперсоналу та є гордістю медичного закладу.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту