Новини

20 травня – День травматолога

20 травня відзначають своє професійне свято лікарі-травматологи. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я від пошкоджень опорно-рухового апарату щорічно гинуть  2 млн. людей, а близько 30 млн. людей отримують травми різного ступеня тяжкості.

Детальніше...

 

17 травня - День пульмонолога

17 травня своє професійне свято відзначають лікарі-пульмонологи. В їхні  обов’язки входить безліч функцій, основні з яких полягають у тому, щоб вчасно поставити діагноз та пролікувати захворювання дихальної системи організму.

Детальніше...

 

Відбулося засідання Асоціації медичних сестер області

15 травня в актовій залі Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулося засідання Асоціації медичних сестер області, яке провів заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський разом із заступником головного лікаря з медсестринства обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Світланою Тевс та заступником головного лікаря з медсестринства обласної дитячої клінічної лікарні Людмилою Кравчук.

Детальніше...

 

Житомирщина отримала унікальний аналізатор

14 травня  Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня отримала унікальне обладнання - аналізатор біохімічний автоматичний «BioChem FC-360». Потрібно наголосити на тому, що вартість цього обладнання становить 45 тисяч євро і отримала його лікарня  від австрійського мецената Тобіаса Гроліча, який є генеральним директором ДП «Євроголд». Підприємство працює на Житомирщині вже більше десяти років,   і практично весь цей час його засновник опікується допомогою медичним та дитячим закладам області. Натомість така масштабна акція в нашій області  проведена вперше. Це стало можливим завдяки співпраці фірми «Євроголд» та АТ «Укрексімбанку». За словами керуючої Житомирською філією «Укрексімбанку» Світлани Савчук, у 2005 року банком була започаткована Всеукраїнська благодійна програма «Разом за життя».

Детальніше...

 

Інваліди війни отримали привітання

Напередодні Дня Перемоги 17 інвалідів Великої Вітчизняної війни, які нині проходять лікування в обласному госпіталі для ветеранів війни, отримали привітання від представників департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я,  благодійного фонду «Людяність» та ТОВ «Первоцвіт-фарм».

Детальніше...

 

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри

У Житомирському інституті медсестринства відбулася обласна конференція, присвячена Всесвітньому дню медичної сестри.

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри теплі слова на адресу кращих представників медсестринства області висловив голова обласної ради Віталій Француз, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, ректор Житомирського інституту медсестринства Віктор Шатило.

Детальніше...

 

8 травня Всесвітній День Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

8 травня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

18 квітня 2014 року виповнилося 96 років від дня створення Українського Червоного Хреста, який як громадська організація стояла і стоїть на засадах гуманізму, добра, миру та милосердя.

Детальніше...

 

6 травня – Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою

Ця щорічна подія має на меті привернути увагу та підвищити обізнаність громадськості щодо бронхіальної астми. Статистика невблаганна: за даними епідеміологічних досліджень, наразі більше 40% населення мають ті чи інші ознаки алергії. Мова вже може йти про неінфекційну пандемію: кожна третя людина хвора на алергічний риніт і майже кожен десятийна бронхіальну астму.

Детальніше...

 

Медична допомога ветеранам війни

У Житомирській області медичне та ресурсне забезпечення ветеранів війни ніколи не втрачало своєї актуальності і стоїть у центрі уваги департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та медичної громадськості області. Ця допомога гарантується низкою законодавчих актів, основними з яких являються є Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанова Кабінету Міністрів України від 26.04.07 року № 680 “Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в  лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни». А також наказами МОЗ України “Про стан а заходи по дальшому поліпшенню медичного забезпечення інвалідів та учасників Вітчизняної війни” і “Про затвердження положення про порядок проведення профілактичних оглядів, медичної реабілітації ветеранів війни”, відповідним розпорядженням голови обласної державної адміністрації та наказами департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

Медики Житомирщини шанують своїх ветеранів

Багато десятиліть відділяє нас із того часу, коли людство відсвяткувало Велику Перемогу над фашизмом і мілітаризмом у Другій світовій війні. У цю війну було втягнуто 67 держав - 80 % населення земної кулі, і тривала вона довгих 6 років. Вогняний смерч пронісся над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопив простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн людей.

Детальніше...

 

Все людство лежить в акушерки на руках (5 травня – Всесвітній день акушерки)

Вже більше двох десятиліть поспіль 5 травня вважається Всесвітній днем акушерки (International Midwives'Day). Ідею проведення свята було запропоновано 1987 року на конференції Міжнародної конфедерації акушерок (заснована 1919 року, об'єднує 88 акушерських асоціацій із 75 країн світу) в Нідерландах. Регулярно відзначається з 1991 року в понад 50 країнах світу.

Детальніше...

 

Сесією Житомирської обласної ради на охорону здоров’я спрямовано більше 35 млн. грн.

29 квітня відбулося засідання 24 сесії обласної ради, в роботі якого брали участь 75 депутатів зі 111-ти. Обласна рада розподілила вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету у 2014 році. Загалом це більше 45 млн. грн., з яких 35 млн 920 тис. грн припадає на галузь охорони здоров’я. Зокрема, після ретельного обговорення під час засідань постійних комісії, президії та сесійного засідання депутати прийняли рішення, яким виділили 26 млн грн. на придбання магнітно-резонансного томографа для обласного медичного консультативно-діагностичного центру. «Таке обладнання комунальної власності покращить надання медичної допомоги населенню та зробить його фінансово більш доступним. Для придбання томографа має відбутися прозорий тендер за участю багатьох організацій», – наголошує голова обласної ради Віталій Француз.

Детальніше...

 

Андрушівський та Бердичівський райони отримали нові автомобілі швидкої допомоги

Нові автомобілі швидкої допомоги надаватимуть якісні медичні послуги жителям Андрушівського та Бердичівського районів. Ключі від карет швидкої передав головним лікарям голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

Детальніше...

 

Не відставай від життя!

З 24 по 30 квітня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я  (ВООЗ) в Україні проходить Всесвітній тиждень імунізації під гаслом «Не відставайте від життя!».

Детальніше...

 

Чорнобиль. 28 років потому

26 квітня минає 28 років найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка у зв’язку з негативним впливом на здоров’я населення та навколишнє середовище одержала назву «Чорнобильська катастрофа».

Детальніше...

 

У Коростенському районі – новенький автомобіль швидкої допомоги класу В

23 квітня до Коростенського району надійшов новий автомобіль швидкої допомоги. Ключі від авто головному лікарю Коростенської районної лікарні Івану Камінському вручив голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

Детальніше...

 

В області відбулася пряма телефонна лінія щодо діагностики раків шкіри

У рамках проведення  Національних днів діагностики раків шкіри 22 квітня 2014 року в області відбулася пряма телефонна щодо діагностики раків шкіри.  Відповіді з питань ранньої діагностики та профілактики новоутворень шкіри, зокрема меланоми, жителям області в телефонному режимі надавала завідуюча поліклінічним відділенням обласного шкірно-венерологічного диспансеру Ольга Склярова.

Детальніше...

 

Всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри

З метою ранньої діагностики та профілактики дерматоонкологічної патології з 21.04.2014 р. по 25.04.2014 р. в Україні проходитимуть «Національні дні діагностики раків шкіри». Саме завдяки такій акції упродовж 2011–2013 років було виявлено більше 100 випадків меланоми шкіри, близько 300 випадків базально-клітинного і плоскоклітинного раку шкіри, 1510 випадків передракових захворювань шкіри і більше 8000 тисяч доброякісних новоутворень шкіри, що вимагають диспансерного спостереження з приводу їх можливого переродження у злоякісну пухлину.

Детальніше...

 

На Житомирщині триває поповнення парку автомобілів швидкої медичної допомоги класу В

На Житомирщині триває поповнення парку автомобілів швидкої медичної допомоги класу В. У квітні область отримала 35 новеньких машин. Частина із них вже направлена до Лугинського та Малинського районів.  А 17 квітня  дві новенькі «швидкі» прибули до  Житомирського району, де  й обслуговуватимуть його жителів.

Детальніше...

 

Сидір Кізін: «Галузь охорони здоров’я потребує глибокого реформування»

Галузь охорони здоров’я потребує глибокого реформування. Без цього неможливо забезпечити її функціонування на рівні, який дозволяє наш інтелектуальний і фаховий потенціал. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сидір Кізін на нараді з головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області, що відбулася 16 квітня в облдержадміністрації.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту