Новини

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 27 червня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, заступники ЛТЕ і голови ЛКК, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичних закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

Детальніше...

 

Впроваджено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів

Центральним формулярним комітетом МОЗ України розроблено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів.

Детальніше...

 

26 червня 2014 року – Всесвітній день боротьби із наркоманією

26 червня у  світі відзначається Міжнародний день боротьби з наркоманією. Він був заснований за рішенням Генеральної асамблеї ООН у 1987 році.

Основна мета Всесвітнього дня – привернення уваги суспільства до проблеми наркотизації населення та боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів.

Детальніше...

 

Громада взяла участь в обговоренні кандидатур керівників медичних закладів

24 червня 2014 року в Житомирському інституті медсестринства відбулося громадське обговорення щодо призначення головних лікарів обласних лікувально-профілактичних закладів, у яких закінчується термін контракту.

Детальніше...

 

Планування сім’ї в Україні – соціальний та медичний аспекти

У рамках програми «Здоров’я жінок України» з 16 по 18 червня цього року у Житомирі проходив семінар-тренінг для журналістів «Планування сім’ї в Україні – соціальний та медичний аспекти».

Детальніше...

 

Про переваги децентралізації влади та альтернативні види палива

13 червня  у Житомирському інституті медсестринства відбувся круглий  стіл за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана та Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка.

Детальніше...

 

Шановні колеги! Сердечно вітаємо вас з Днем медичного працівника!

У день професійного свята прийміть щонайщиріші побажання міцного здоров’я, гарної долі, трудових досягнень, атмосфери високої духовності і поваги в колективах.

Детальніше...

 

Один плюс один дорівнює п’ять

Двоє дівчаток та хлопчика народила 23-річна мешканка с. Тишів Малинського району, в Житомирському обласному перинатальному центрі. Про народження майбутньої трійні Наталія та Олександр Кузіни дізналися вже під час проведення першого ультразвукового дослідження. Звістка про трійню порадувала і шокувала одночасно. Натомість родина встигла звикнути до такого бонусу від лелеки. І хоча на світ малеча з’явилася передчасно (на 33-му тижні вагітності) та шляхом кесарського розтину, діти та матуся почувають себе добре.

Детальніше...

 

Новий шанс на одужання для онкохворих

Проблема онкології з кожним роком зростає, вона є однією з найбільш смертоносних хвороб на землі. А ті, кому вдається побороти цю страшну недугу, проходять надскладне і довготривале лікування. І тому щодня вчені  всього світу працюють над створенням нових препаратів та методів лікування, щоб покращити ці страшні показники.

Детальніше...

 

Успішне впровадження програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини»

5 червня у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася робоча нарада фахівців, які працюють над реалізацією в області програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини» та представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.  У заході взяли участь координатори проекту - керівник програми «Здоров’я та розвиток дітей»  Валерія Таран та міжнародний експерт ЮНІСЕФ Акакій Зоідзе, а також заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Грищук та начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Андрушко.

Детальніше...

 

Оновлено склад головних позаштатних спеціалістів МОЗ України

У зв’язку з кардинальною зміною принципів проведення МОЗ України тендерних процедур та переходу до максимально відкритих і чесних державних закупівель медикаментів та виробів медичного призначення, пріоритетом Міністерства є формування високопрофесійного та високоморального складу головних позаштатних спеціалістів. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.

Детальніше...

 

Обласний День донора

У Житомирському інституті медсестринства 29 травня вшановували донорів та говорили про розвиток донорства крові. Обласний центр крові спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України провели обласний День донора, щоб привернути увагу громадськості до такої важливої проблеми, як донорська кров,  а також залучити молодь до рядів донорів. Наразі донорська кров - то єдині ліки, що їх не можна створити штучно і нічим не можна замінити. І саме слово «донор» у перекладі з латинської означає «дарувати».

Детальніше...

 

Актуальні питання галузі

30 травня в Житомирському інституті медсестринства на «Школі управління» та засіданні колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розглядалися актуальні питання діяльності галузі охорони здоров’я області. Заходи відбулися за участю головних лікарів ЦРЛ, ЦМЛ, ЦРП, МРТМО, ЦПМСД, обласних ЛПЗ, головних фахівців ДОЗ та обласних позаштатних спеціалістів, начальників управлінь та відділів охорони здоров'я.

Детальніше...

 

31 травня – Всесвітній день боротьби з курінням

Тютюнопаління давно стало однією із найсерйозніших проблем для більшості країн світу. Головна причина цього криється у невідповідності стандартного сприйняття та ставлення до куріння громадськості, розумінні його справжньої ролі у руйнуванні здоров’я людей.

Детальніше...

 

ХХІ обласні спортивні ігри серед працівників охорони здоров’я

29 травня у м. Житомирі проходили фінальні змагання за програмою ХХІ обласних спортивних ігор серед працівників охорони здоров’я.  На  стадіоні фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» відбулося урочисте відкриття спортивних ігор, які присвячені Дню медичного працівника та 80-річчю утворення фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Детальніше...

 

Дитинство разом

Напередодні Дня захисту дітей у дитячому психоневрологічному відділенні Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 відбулася благодійна акція «Дитинство разом». Святковий захід для вихованців відділення підготували благодійний фонд «Заложники Чорнобиля» спільно з членами учнівського клубу «Глобальна турбота» Житомирської загальноосвітньої школи № 12.

Детальніше...

 

Чергове засідання обласної координаційної ради медичних сестер присвячено боротьбі з тютюнопалінням

27 травня 2014 року, напередодні Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, просвітницьким відділом обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини та Житомирським інститутом медсестринства проведено розширене засідання обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих  медичних сестер на тему: «Тютюнокуріння – серйозна проблема сучасності».

Детальніше...

 

27 травня – Міжнародний День розсіяного склерозу

Міжнародний День розсіяного склерозу, який щорічно відзначається 27 травня, був встановлений Міжнародною федерацією товариств розсіяного склерозу з метою інформування населення про це захворювання та проблеми, пов’язані з ним.

Детальніше...

 

Спалах кишкової інфекції на Олевщині

У с.Радовиль Олевського району зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців дитячого садочка. За словами обласного позаштатного інфекціоніста департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Ольги Сахневич, 22 травня 2014 року до інфекційного відділення Олевської ЦРЛ було госпіталізовано п’ятирічну дитину.

Детальніше...

 

Спалах кишкової інфекції

У місті Андрушівка Житомирської області зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції. За словами обласного позаштатного інфекціоніста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольги Сахневич, 17 травня 2014 року після святкування весілля в одному з приватних кафе Андрушівки з’явилися перші хворі.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту