Новини

Активний спосіб життя та психічне здоров’я

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я. За визначенням експертів ВООЗ «Психічне здоров’я – це певний резерв сил людини, завдяки якому вона може подолати стреси або труднощі, які виникають у виняткових обставинах».

Детальніше...

 

Хочеш миру – готуйся до війни!

8 і 9 жовтня на спортивному майданчику Житомирського інституту медсестринства пройшли військово-медичні тренування студентів 4 курсу спеціальності «Лікувальна справа» та «Стоматологія ортопедична» відповідно до протокольного рішення Президента України та наказу Міністерства охорони здоров’я України щодо військово-медичних навчань у вищих навчальних медичних закладах.

Детальніше...

 

9 жовтня – Всесвітній день зору

Всесвітній день зору (World Sight Day) відзначається у другий четвер жовтня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).
Ця дата відзначена в календарі для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору.

Детальніше...

 

З Міжнародним днем лікаря!

Професія лікаря належить до однієї з найдавніших. Першою професійною клятвою лікаря стала клятва Гіппократа.

Детальніше...

 

6 жовтня – Всесвітній день стомованих хворих

За оцінкою Всесвітньої організації охорони здоров’я наразі кількість стомованих хворих у світі сягає 100-150 осіб на 100 тисяч населення. В Україні кількість стомованих хворих перевищує 50 тисяч осіб.

Детальніше...

 

Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана.

Міжнародний день людей похилого віку установлено з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року. До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами  - і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу.

Детальніше...

 

Що потрібно знати про вірус Ебола

Хвороба, спричинена вірусом Ебола, сколихнула весь світ та стала черговим викликом для світової медицини. Офіційно цю хворобу вперше зафіксували у 1976 році у Конго, в поселенні поблизу річки Ебола. Перший хворий заразився від інфікованої тварини. Надалі мала місце передача вірусу від людини до людини.

Детальніше...

 

Лікарня отримала гуманітарний вантаж з Голландії

Чергова партія гуманітарної допомоги з Голландії від фонду «Допомоги Східній Європі реформаторських спільнот» надійшла на адресу благодійного фонду «Хлібний дім» для центральна міська лікарня №1 міста Житомира.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів розширене засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 26 вересня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь заступники директора ДОЗ Валентина Грищук та Сергій Бондарчук, начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, командир Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичного закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

Детальніше...

 

Забезпечення в області якісної психологічної і психотерапевтичної допомоги

25 вересня в Житомирському інституті медсестринства відбулася міжсекторальна робоча нарада обласних позаштатних спеціалістів з психіатрії, медичної психології та психотерапії.  Захід організували та провели начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Шатило та практичний психолог обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Вікторія Сенкевич.

Детальніше...

 

Аби кожна дитина була бажаною та запланованою

24 вересня в обласному перинатальному центрі відбулася прес-конференція для представників ЗМІ, яку у рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї провели: головний акушер-гінеколог департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Донець, координатор з діяльності у Житомирській області програми Агенства США з Міжнародного розвитку USAID «Здоров’я жінок України» Юлія Завгородня та обласний позаштатний спеціаліст з планування сім’ї, завідуюча консультативно-діагностичного блоку обласного перинатального центру  Наталії Алексійчук.

Детальніше...

 

22-28 вересня – Всесвітній тиждень серця

Ідея щорічного проведення Всесвітнього тижня Серця виникла у 1999 році. Всесвітня Федерація Серця закликала всіх своїх членів та прихильників об’єднати зусилля, щоб приборкувати глобальну епідемію серцево-судинних захворювань, які щорічно стають причиною смерті 17 мільйонів людей у всьому світі.

Детальніше...

 

Репродуктивне здоров'я та планування вагітності

З 22 по 26 вересня в Україні, зокрема в Житомирській області, відзначається тиждень планування сім’ї. За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, репродуктивне здоров’я - це стан повного фізичного, розумового та соціального благополуччя, а не просто відсутність хвороб репродуктивної системи або порушення її функцій.

Детальніше...

 

Сердечно вітаємо провізорів та фармацевтів області з професійним святом!

Це свято відзначається щороку у третю суботу вересня. Воно запроваджено як данина вагомої ролі фармацевтичної галузі у житті держави в цілому і кожного її громадянина - зокрема.

Детальніше...

 

У Бердичеві урочисто відкрили приймальне відділення центральної міської лікарні

Історія Бердичівської центральної міської лікарні бере свій початок із 1809 року. У цьому закладі отримують медичну допомогу цілі покоління бердичівлян. Сьогодні гордістю лікарні є Центр жінки, який не поступається сучасним перинатальним центрам.

Детальніше...

 

Маю честь бути волонтером!

Саме під таким гаслом вже впродовж багатьох років діє волонтерський рух у  Новоград-Волинському медичному коледжі. За словами директора коледжу Олени  Солодовник, щороку волонтерський загін поповнюється першокурсниками, котрих посвячують в ряди доброчинців під гаслом «Маю честь бути волонтером!».

Детальніше...

 

У Житомирі розроблено програму реабілітації військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції

Актуальні питання щодо реабілітації військовослужбовців, які брали участь в АТО, були предметом обговорення на брифінгу голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського, що відбувся за участю директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса.

Детальніше...

 

Звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я

Ми, депутати обласної ради та медичні працівники Житомирщини, стурбовані проблемою зростання вживання не за медичним призначенням лікарських засобів, що містять кодеїн та його похідні. Актуальність проблеми на сьогоднішній день не викликає сумнівів. Нині кодеїновмісні лікарські засоби посідають перші місця за обсягами аптечного продажу.

Детальніше...

 

Засідання робочої групи ДОЗ

15 вересня в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням директора департаменту Олександра Торбаса відбулося засідання робочої групи з питань опрацювання медико-технічних вимог до комплексу магнітно-резонансного томографа, що планується придбати за кошти обласного бюджету.

Детальніше...

 

Парк «швидких» поповнився

Поповнення парку «швидких» мало відбутися ще у серпні минулого року, коли  в Україну з Нідерландів доправили два автомобілі «Mercedes» класу В для комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради. Щоправда, тоді навіть відбулася урочиста передача ключів, але автівки так і не дісталися до Житомира. Проте в українському законодавстві є неузгодженості, пов’язані з розмитненням гуманітарних вантажів, які вдалося подолати лише тепер.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту