Новини

День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи. Житомирщина долучається до відзначення річниці Майдану. Цього дня в містах і районних центрах відбулися мирні мітинги та інші заходи, на яких жителі області згадували події Революції Гідності та вшановували пам’ять героїв Небесної сотні, всіх, хто віддав своє життя за Україну.

Детальніше...

 

Обласна рада виділила кошти на добудову обласного кардіохірургічного центру

У Житомирі 20 листопада відбулася 28-ма сесія обласної ради шостого скликання. Депутати обласної ради своїм рішенням внесли зміни до обласного бюджету на 2014 рік. Про те, у які галузі будуть спрямовані кошти, розповів голова обласної ради Віталій Француз.

Детальніше...

 

Дільничні лікарі Житомира отримали довгоочікувані автомобілі для обслуговування пацієнтів на дому

27 автівок відтепер забезпечуватимуть швидку та вчасну доставку лікаря на виклик хворого. Загалом, у медичних установах Житомира налічується 218 дільниць, з них 63 – «машинні». Станом на початок року в міських лікарнях налічується 59 автомобілів, з яких списанню підлягають  42, а взагалі необхідно 108. Автопарк міських лікарень та поліклінік не оновлювався довгий час. Найстаріші автомобілі 1985-го року випуску, багато автівок 90-их років, найновіші – 2006-го, автомобілі марки «Таврія», та й тих всього три. Питання відсутності авто для дільничних лікарів – це питання, перш за все, здоров'я і  життя мешканців міста Житомира, вважає перший заступник міського голови Сергій Сухомлин: «На початку року лікарі, головні лікарі міських лікарень просили розглянути можливість щодо виділення їм грошей для придбання хоча б 2-3 автомобілів для кожної лікарні. В принципі, проблему завжди потрібно вирішувати комплексно і тому ми змогли знайти в бюджеті ресурси і виділили 2,7 млн.грн.  27 автівок вже на даний момент передані нашим лікарням».

Детальніше...

 

Міжнародні та вітчизняні стандарти надання гінекологічної допомоги

Міжнародні та вітчизняні стандарти надання гінекологічної допомоги обговорювалися 19 листопада лікарями-гінекологами з Києва, Вінниці, Житомира та Чернігова на науково-практичному семінарі, який проходив у форматі телемосту на базі БЦ «Імперіал», м.Житомир.

Детальніше...

 

Навчання з протидії лихоманці Ебола

У рамках засідання товариства заступників головних лікарів ЛПЗ з лікувальної роботи, лікарів приймальних відділень та лікарів-інфекціоністів на базі Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського за ініціативи Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» з цим контингентом медичних працівників проведено навчально-тренувальне  заняття з питань виявлення та госпіталізації осіб з підозрою на гарячку Ебола.

Детальніше...

 

20 листопада – Міжнародний день некуріння

Щорічно з 1977 року за ініціативою Міжнародного союзу боротьби з раком у третій четвер листопада проводиться День некуріння. Цього року День некуріння випав на 20 листопада. У цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ щодо боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.

Детальніше...

 

Актуальні питання сімейної медицини в Україні

Актуальні питання сімейної медицини в Україні обговорювалися 18 листопада лікарями загальної практики-сімейної медицини, лікарями-педіатрами та лікарями-терапевтами м. Києва, Житомирської, Вінницької та  Чернігівської областей на науково-практичному семінарі, який проходив у форматі телемосту на базі БЦ «Імперіал», м.Житомир.

Детальніше...

 

У Житомирі розпочинається інноваційна медична навчальна програма, спрямована на зниження материнської смертності в Україні

Житомирський обласний перинатальний центр вперше в Україні відкриває унікальну симуляційно-тренінгову програму для навчання медичних працівників за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленого спеціалістами Гарвардського університету (США). Навчатимуться акушери-гінекологи, акушерки, операційні медсестри та анестезіологи у складі мультипрофільних бригад. Цей проект став можливим завдяки глобальній програмі корпоративної соціальної відповідальності MSD for Mothers («MSD для матерів»).

Детальніше...

 

Актуальні питання діяльності вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів та розвитку медсестринства

14 листопада  на базі Житомирського інституту медсестринства відбулася всеукраїнська нарада «Актуальні питання діяльності  вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів та розвитку медсестринства» за участі провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України.

Детальніше...

 

Цукровий діабет – неінфекційна епідемія XXI століття

12 листопада в поліклініці обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського у рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом відбулася акція з раннього виявлення цукрового діабету. Під час акції всі охочі мали можливість безкоштовно перевірити рівень глюкози в крові та визначити можливі ризики виникнення цукрового діабету  2-го типу.

Детальніше...

 

Ефективне консультування з питань імунізації для сімейних лікарів

У рамках пілотного проекту щодо розвитку репродуктивного здоров’я матері і дитини  4-6 листопада лікарі загальної практики та педіатри, фельдшери та медсестри кабінетів щеплень Житомирського, Ємільчинського, Новоград-Волинського, Попільнянського районів та м.Новограда-Волинського взяли участь у тренінгу «Ефективне консультування з питань імунізації для сімейних лікарів», який проходив у Житомирі.  Захід проходив за участі головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія  Березовського. Також у тренінгу взяли участь сімейні лікарі та педіатри Івано-Франківської області, центральної дитячої міської лікарні м.Житомира,  Житомирського обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини і працівники обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Детальніше...

 

Зупинити епідемію серцевих катастроф

5 листопада в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулася  науково-практична  конференція «Зупинити епідемію серцевих катастроф», яка проходила за участі головного позаштатного спеціаліста МОЗ України Костянтина Руденка, начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню департамента охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Андрушка, обласного позаштатного кардіолога ДОЗ облдержадміністрації Олени Ільчишиної. В роботі конференції взяли участь українські провідні спеціалісти-кардіологи, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, районні кардіологи,  лікарі загальної практики, педіатри та  акушер-гінекологи.

Детальніше...

 

Лікарям дозволено використання вакцини БЦЖ

У зв’язку із набуттям чинності змін до Закону України «Про лікарські засоби», лікарям дозволено використання вакцини БЦЖ, термін реєстрації якої закінчився у березні 2014 року.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас відкрив засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 31 жовтня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь заступники директора ДОЗ Валентина Грищук та Сергій Бондарчук, начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичного закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

Детальніше...

 

Міжнародний день псоріазу

Міжнародний день псоріазу проводиться з ініціативи Міжнародної Федерації Асоціацій хворих на псоріаз щорічно 29 жовтня. Починаючи з 2004 р. цей день присвячений людям, хворим на псоріаз або псоріатичний артрит.  «Міжнародний день псоріазу» вже став, по істині, глобальною подією, яка нагадує про мільйони людей, хворих на псоріаз по всьому світу.

Детальніше...

 

29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом

29 жовтня - Всесвітній день боротьби з інсультом. За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, інсульт або гостре  порушення мозкового кровообігу (ГПМК)  – це раптово розвинені симптоми порушення мозкових функцій, які можуть призвести до смерті людини.

Детальніше...

 

Чиста лікарня безпечна для пацієнта

28 жовтня в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулося спільне розширене засідання обласної Координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області на тему «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Провів засідання начальник відділу державної служби, кадрової і оборонно-мобілізаційної роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський разом із головою Координаційної ради, проректором з практичного навчання, д.мед.н., доцентом кафедри «Сестринська справа» КВНЗ «Житомирський інститут медсестринства» Павлом Яворським та головою Асоціації медичних сестер області, заступником головного лікаря з медсестринства обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Світланою Тевс.

Детальніше...

 

Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні

Ці питання вдалося обговорити учасникам «круглого столу», що відбувся 17 жовтня 2014 року в місті Чернівці в рамках XV Конгресу світової федерації Українських лікарських товариств.

Детальніше...

 

Вчасне виявлення раку – шлях до видужання

20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози.За останні роки захворюваність на рак молочної залози невпинно зростає. Ця хвороба - проблема номер один серед жіночого населення. Вона займає перше місце в структурі онкохворих серед жіночого населення і перше місце по смертності, тому велике значення має виявлення даного захворювання в ранньому періоді.

Детальніше...

 

11 жовтня - Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги

Всесвітній День хоспісної та паліативної допомоги проводиться щорічно в другу суботу жовтня. Організатором Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги є Світовий Альянс паліативної допомоги, куди входять національні та регіональні організації, які підтримують розвиток хоспісної та паліативної допомоги в усьому світі.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту