Стан постраждалої мешканки Піщаниці Овруцького району Житомирської області, яку днями  на власному городі покусав вовк, задовільний. 

Жінку було госпіталізовано до травматологічного відділення Овруцької центральної районної лікарні з діагнозом: рвані рани лівого передпліччя. Зі слів лікаря-травматолога-рабіолога  Сергія Міткевича, потерпіла 46-річна жінка отримала медичну допомогу у повному обсязі. Наразі вона ще перебуває на лікуванні, зокрема, їй вводять антирабічну вакцину.

2015_02_09_001

Довідково. Як повідомив департамент цивільного захисту населення облдержадміністрації, надзвичайна подія сталася ще 31 січня о 13 годині. Цього дня жителі Піщаниці звернулися до дільничного ветеринарного лікаря з тим, що у село забіг вовк, який нападав на свійських тварин. Господиня однієї із осель намагалася прогнати тварину і була покусана нею за передпліччя. Після цього хижака прогнали у ліс.

Проте 1 лютого тварина повернулася у Піщаницю, де була застрелена місцевими мешканцями. Труп тварини відправили на дослідження до обласної ветеринарної лабораторії у Житомир, де цього ж дня в убитого вовка діагностували сказ. Собак, які контактували з хворим вовком, усипили.

Рішенням засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яке відбулося 2 лютого, встановлено карантин на території Піщаницької сільської ради. Розроблені заходи із ліквідації вогнища захворювання. Крім того, у селі проводиться вакцинація корів, собак та котів.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua