16-18 грудня  у м.Житомирі відбувся тренінг «Ефективна комунікація з питань вакцинації», який проходив у рамках пілотного проекту щодо розвитку репродуктивного здоров’я матері і дитини.

Цільова аудиторія тренінгу: лікарі-педіатри, лікарі загальної практики-сімейної медицини, фельдшери, медичні сестри Житомирського, Ємільчинського, Новоград-Волинського, Попільнянського районів та м.Новограда-Волинського.

2014_12_18_10

Захід проводився Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, Представництвом Дитячого Фонду ООН  (UNISEF)  в Україні та за сприяння Житомирської обласної державної адміністрації.

Директор тренінгу Людмила Головень відмічає високий рівень професійної підготовки учасників навчання. Крім того, спостерігачі з Івано-Франківської області Ірина Сухоручко та Людмила Оніщук зазначили, що їхні колеги з Житомирщини майстерно володіють навичками роботи  в команді щодо  вирішення різних ситуаційних завдань та навіть пропонували розглянути ускладнені варіанти проблемних питань.

2014_12_18_11

До проведення тренінгу було залучено 8 тренерів. За словами обласного позаштатного спеціаліста зі спеціальності «Педіатрія» Тетяни Шевченко, із них  обрано потенційних тренерів для проведення  подальшої тренінгової роботи в районах області. Одним із таких потенційних тренерів є лікар-педіатр Ємільчинської ЦРЛ Оксана Лугина, яка зазначила, що високий рівень підготовки фахівців області великою мірою залежить від значного покращення оснащення кабінетів щеплення.

Учасники тренінгу збагатили свій професійний досвід ефективної комунікації у рамках імунізації як з батьками дітей, так і з медпрацівниками, органами влади, громадськими організаціями та мас-медіа.

За результатами проведеного тренінгу 33 його учасники одержали відповідні сертифікати.

Прес-центр ДОЗ,

тел (0412) 41-37-72.

E-mail:  press@ztomc.net.ua