17 грудня, напередодні свята Святого Миколая, в дитячому психо-неврологічному відділенні Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 члени учнівського клубу «Глобальна турбота» Житомирської загальноосвітньої школи № 12 імені С.Ковальчука спільно з благодійним фондом «Заручники Чорнобиля» провели благодійну акцію «Святий Миколай, до нас завітай».

Традиція вітати маленьких пацієнтів лікарні напередодні новорічних та різдвяних свят існує вже третій рік. Учні та педагоги учбового закладу вручають дітям іграшки, які вони зібрали під час проведення благодійної ярмарки у стінах школи. Свій подарунок дітям підготував і благодійний фонд «Заручники Чорнобиля», який влаштував святковий солодкий стіл для маленьких пацієнтів лікарні.

2014_12_18_01

Діти в свою чергу підготували невеликий святковий концерт: співали, танцювали, а потім разом з учнями школи №12 пограли у веселі ігри.

Вихователь дитячого психоневрологічного відділення лікарні Варвара Бондар, зокрема, зазначила:

- Це дуже важливо для діток, які перебувають у нас на лікуванні. Вони вчаться бути гостинними. Також наші вихованці побачили, що не лише дорослі, а й діти можуть допомагати творити добрі справи. Для них це приклад того, що для того, щоб робити добро не завжди потрібні великі гроші. Достатньо твого бажання і любові. Також я сподіваюсь, що таке єднання в дитячому віці здорових дітей з дітьми з особливими потребами допоможе в майбутньому нам, українцям, як нації, краще розуміти один одного, бути єдиними і мати бажання допомагати один одному.

- Таку святкову акцію ми проводимо тут уже втретє. Радує те, що з кожним роком дітки показують нам якісь все нові і нові досягнення. Адже для цих маленьких пацієнтів іноді просто прочитати вірш – це тяжка робота. Ми раді, що вони переборють труднощі і рухаються вперед. І коли бачиш наскільки вони стараються, то хочеться їм допомагати знову і знову, - зазначила Євгенія Дончева, директор благодійного фонду «Заручники Чорнобиля».

Прес-центр ДОЗ,

тел (0412) 41-37-72.

E-mail:  press@ztomc.net.ua