Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  до Житомира приїхала сучасна мобільна амбулаторія для роботи з профілактики ВІЛ, вірусних гепатитів та інших соціально небезпечних хвороб серед найуразливіших верств населення у Житомирській області.

Цей новенький переобладнаний мікроавтобус «IVECO Daily» передав Житомирській громадській організації «Перспектива» Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні. Ключі та техпаспорт урочисто вручав Павло Скала, директор з політики та партнерства Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, заступник Міністра охорони здоров’я України Євген Мороз, в.о. Голови Держслужби України з соцзахворювань Олена Єщенко, директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України Наталія Нізова, заступник голови Київської міськдержадміністрації Михайло Радуцький.

2014_12_01_01

1 грудня - у Всесвітній день боротьби зі СНІДом - директор ГО «Перспектива» Олексій Котвицький разом із головним лікарем Житомирського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом  Юрієм Галінським презентували  сучасно обладнану мобільну амбулаторію, яка працюватиме для Житомира і за його межами.

За словами Юрія Галінського, машина повністю пристосована для проведення тестування та надання медико-консультативної допомоги особам із груп ризику щодо інфікування ВІЛ. Салон укомплектовано необхідними меблями, гінекологічним кріслом, холодильником, ультрафіолетовим бактерицидним опромінювачем, утилізатором, умивальником. Для ефективної роботи мобільної амбулаторії у різних погодних умовах автомобіль обладнаний системами кондиціонування, вентиляції повітря та обігріву салону. Безперебійна робота автомобіля може забезпечуватися постійним джерелом живлення: внутрішнім (наявний додатковий акумулятор) та зовнішнім (можливість під’єднання до зовнішньої електричної мережі та наявний бензиновий генератор). Окрім того, враховуючи сучасні виклики, автомобіль додатково обладнаний універсальним кріпленням для перевезення нош, отже, у разі потреби, амбулаторія зможе навіть транспортувати поранених.

2014_12_01_02

Головний лікар обласного центру профілактики та боротьбі зі СНІДом Юрій Галінський подякував Житомирській громадській організації «Перспектива» Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні за конструктивну співпрацю.

Прес-центр ДОЗ,

тел (0412) 41-37-72.

E-mail: press@ztomc.net.ua