21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи. Житомирщина долучається до відзначення річниці Майдану. Цього дня в містах і районних центрах відбулися мирні мітинги та інші заходи, на яких жителі області згадували події Революції Гідності та вшановували пам’ять героїв Небесної сотні, всіх, хто віддав своє життя за Україну.

2014_11_21_001

Цього дня у Житомирі на майдані ім. С.П. Корольова житомиряни зібралися на урочистий захід з нагоди Дня Гідності та Свободи, у рамках якого відбувся поминальний молебень та покладання квітів до стенду пам’яті героїв Небесної сотні. Захід відбувся за участі голови облдержадміністрації Сергія Машковського, голови обласної ради Віталія Француза, народного депутата України Борислава Розенблата, керівників органів влади, представників громадськості, духовенства та регіональних ЗМІ.

-Сьогодні ми зібралися, аби згадати всіх тих, хто сміливо вийшов на Майдан і заявив про свою патріотичну громадянську позицію. Бажання українців жити у вільній, демократичній та незалежній державі – змінили нашу країну. Революція Гідності вкотре продемонструвала всьому світу, що ми сильна та самобутня нація. Шлях до Європи для нас є складним, тернистим, навіть кривавим, але ми неодмінно його подолаємо і станемо країною з європейськими цінностями, - зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

2014_11_21_002

Медиків представляли: голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга та начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Андрушко, які також взяли участь у поминальному молебні та покладанні квітів до стенду пам’яті героїв Небесної сотні.

Прес-центр ДОЗ,

тел (0412) 41-37-72.

E-mail:  press@ztomc.net.ua