У Житомирі 20 листопада відбулася 28-ма сесія обласної ради шостого скликання. Депутати обласної ради своїм рішенням внесли зміни до обласного бюджету на 2014 рік. Про те, у які галузі будуть спрямовані кошти, розповів голова обласної ради Віталій Француз.

2014_11_21_01

-Ми розподілили залишок коштів обласного бюджету, який становить понад 4 млн грн. Беремо ще 1 млн. 200 тис. із резервного фонду, який є у голови обласної державної адміністрації, оскільки до завершення року залишається не так багато. Таким чином ми зменшили резервний фонд. Основна частина цих коштів – 3 млн. 300 тис. грн. – спрямовується на оплату послуг енергопостачання у комунальних закладах галузі охорони здоров’я. Серед цих коштів 765 тис., які ми виділяємо під гарантію і медиків, і будівельників, що до кінця цього року жителі Житомирської області знатимуть, що обласний центр кардіохірургії почав працювати не на словах, а на ділі, - каже Віталій Француз. - Були різні думки: давати – не давати. Але всі розуміємо, що відбулося з валютним курсом, що відбувається з цінами. Якщо у минулі роки центр не запрацював, то зараз його добудова коштує дорожче.

У засіданні обласної ради брали участь: голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його заступники, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, обласних служб і відомств та представники районів Житомирщини.

За матеріалами прес-служби обласної ради