У рамках пілотного проекту щодо розвитку репродуктивного здоров’я матері і дитини  4-6 листопада лікарі загальної практики та педіатри, фельдшери та медсестри кабінетів щеплень Житомирського, Ємільчинського, Новоград-Волинського, Попільнянського районів та м.Новограда-Волинського взяли участь у тренінгу «Ефективне консультування з питань імунізації для сімейних лікарів», який проходив у Житомирі.  Захід проходив за участі головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія  Березовського. Також у тренінгу взяли участь сімейні лікарі та педіатри Івано-Франківської області, центральної дитячої міської лікарні м.Житомира,  Житомирського обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини і працівники обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Захід проводився Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, Представництвом Дитячого Фонду ООН  (UNISEF)  в Україні та за сприяння Житомирської обласної державної адміністрації.

2014_11_07_01

Трененри проекту Світлана Томенко, Світлана Гончар та Людмила Головень ознайомили медичних працівників області з основами комунікацій в поєднанні із новими знаннями з організації вакцинопрофілактики, зокрема, формування прихильності населення до вакцинації.

2014_11_07_02

За словами фахівців, переважна більшість українських мам позитивно ставляться до вакцинації. Про цю тенденцію свідчать результати анкетувань  з питань щеплення, які проводилися у закладах охорони здоров’я, та обізнаність батьків про важливість вакцинації у дітей.

2014_11_07_03

За результатами проведення тренінгу його учасники одержали відповідні сертифікати.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua