Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів розширене засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 26 вересня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь заступники директора ДОЗ Валентина Грищук та Сергій Бондарчук, начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, командир Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичного закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

2014_09_26_01

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса,  наразі в області діє програма реабілітації військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. Відповідно до її основного завдання, амбулаторна та стаціонарна медична допомога військовослужбовцям  надається у 26-ти лікувально-профілактичних закладах вторинного рівня (в районах і містах області) і 6 – у закладах третинного рівня. Для спрощення процедури оформлення пацієнтів була розроблена медична карта реабілітації військовослужбовців.

На базі обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського працює лікувально-консультативна комісія, яка визначає, де і яка медична допомога надаватиметься кожному військовослужбовцю.

2014_09_26_02

В обласній клінічній лікарні для реабілітації військовослужбовців з хірургічною патологією виділено 55 ліжок. Пацієнти з терапевтичними проблемами розміщуються у Бердичівському госпіталі ветеранів війни, де виділено 48 ліжок. Для реабілітації військових з фізичною патологією відведено 10 ліжок у Центрі вертебрології. Психічною і психологічною реабілітацію займатиметься обласна психіатрична лікарня №1, де виділено 30 ліжок. У наркологічному диспансері відведено 10 ліжок, у санаторії «Дениші» - 50.

Командир Житомирського військового госпіталя Олександр Серебряков розповів про лікування та реабілітацію військовослужбовців із зони АТО та  подякував департаменту охорони здоров’я за плідну співпрацю.

На колегії також обговорювалися питання про підготовку ЛПЗ області до опалювального сезону, порядок використання коштів, виділених на лікування та реабілітацію військовослужбовців, належну організацію цивільної оборони в ЛПЗ області, розгляд звернень громадян.

У протокольному форматі колегія розглянула питання про дотримання вимог уніфікованого клінічного протоколу первинної медичної допомоги «Диспепсія», результати аналізу стану  професійної захворюваності  медичних працівників області; стан безпеки дорожнього руху в закладах та  установах охорони здоров’я області; інформацію про роботу прес-центру ДОЗ облдержадміністрації у І півріччі 2014 року.

Преставниками Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України презентовано «Польсько-українську програму для керівників медичних закладів», а також Європейську програму  щодо забезпечення максимально безпечного середовища для роботи медичних сестер.

Також на засіданні колегії йшлося про  хід виконання попередніх рішень засідань колегії та наказів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua