25 вересня в Житомирському інституті медсестринства відбулася міжсекторальна робоча нарада обласних позаштатних спеціалістів з психіатрії, медичної психології та психотерапії.  Захід організували та провели начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Шатило та практичний психолог обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Вікторія Сенкевич.

2014_09_25_01

У нараді взяли участь психологи обласних ЛПЗ, члени обласного осередку Української асоціації психологів-волонтерів, представники психологічної служби управління ДСНС та сектору медичного забезпечення УМВС України у Житомирській області,  департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасники наради обговорили проблемні питання алгоритму доступності та переадресації психологічних, соціальних та медичних послуг постраждалим унаслідок надзвичайних і екстремальних ситуацій. Йшлося про встановлення механіхмів координування звітністю щодо надання послуг, про якість та ефективність діяльності працівників різних сфер у забезпеченні психологічної та психотерапевтичної допомоги.  Акцентовано увагу на проведенні психологічного тестування кандидатів на військову службу, мобілізованих військовослужбовців, а також осіб, які беруть участь в АТО у складі добровольчих батальйонів. Зокрема, про організацію діяльності виїзних психологічних бригад розповів завідуючий медико-психолого-соціальної лабораторії обласної психіатричної лікарні № 1 Олександр Аврамчук.

2014_09_25_02

Начальник відділу роботи з особовим складом центру забезпечення діяльності управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Толкач поділився досвідом надання психологічної допомоги населенню в екстремальних ситуаціях. Водночас він звернувся до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з проханням щодо організації тренінгів для працівників управління, де його колеги зможуть опанувати практичні навички з надання першої медичної допомоги.

У рішенні робочої наради враховано всі зауваження та пропозиції щодо координації спільних зусиль в плані забезпечення в області якісної психологічної і психотерапевтичної допомоги учасникам бойових дій та членам їх родин, біженцям з тимчасово окупованих територій та зони АТО, а також кандидатам на військову службу.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua