15 вересня в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням директора департаменту Олександра Торбаса відбулося засідання робочої групи з питань опрацювання медико-технічних вимог до комплексу магнітно-резонансного томографа, що планується придбати за кошти обласного бюджету.

2014_09_15_01

За словами Олександра Торбаса, робочою групою вивчено та проаналізовано всі вимоги до комплексу МРТ (який невдовзі з’явиться в області) та внесено відповідні зміни.

- Незмінною залишається наша вимога щодо найбільшого спектру діагностичних послуг та найнижчої вартості. Також принциповою є позиція робочої групи щодо виробника – Японія, США, країни ЄС, - зазначив Олександр Торбас.

2014_09_15_02

Членами робочої групи розглянуто медико-технічні завдання комплексу МРТ відповідно до рекомендацій, що надійшли від  громадського об’єднання «Асоціації радіологів України». Учасники зібрання обговорили кожний  пункт параметру МРТ, його можливості,  потужність та енергонавантаження.

Вирішено, що впродовж тижня  робоча група має  остаточно визначитись з  медико-технічними  вимогами до комплексу магнітно-резонансного томографа  з урахуванням відповідних змін та пропозицій.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua