Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 27 червня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, заступники ЛТЕ і голови ЛКК, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичних закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

2014_06_27_01

Зі вступним словом виступив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас.

На колегії було розглянуто результати аналізу щодо надання хірургічної допомоги  новонародженим дітям  на базі обласної дитячої клінічної лікарні за 2011-2013 роки. З даного питання доповідав завідувач хірургічним  відділенням №1 обласної дитячої клінічної лікарні П.С.Русак.

2014_06_27_02

Про стан роботи з ранньої діагностики вроджених  вад та хромосомної  патології у новонароджених, вплив створеного обласного ресурсу  на показник  малюкової  смертності  та інвалідності  дітей з вродженими  вадами  розвитку та хромосомною  патологією у новонароджених йшлося у виступі  завідувача обласного  центру планування сім’ї обласного  перинатального центру Н.М.Алексійчук.

2014_06_27_03

Обласний позаштатний ендокринолог В.П.Стаховська ознайомила присутніх з результатами виконання цільової програми «Цукровий діабет» до 2013 року.

Начальник управління ресурсного і фінансового забезпечення департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Л.В.Білошицька поінформувала присутніх про моніторинг прибуття лікарів-інтернів на роботу в лікувально-профілактичні заклади області.

Учасниками засідання колегії ДОЗ було внесено пропозиції щодо залучення громадських організацій при формуванні заявок для придбання ліків для людей хворих на цукровий діабет, створення хірургічного центру діабетичної стопи, розширення кола членів громадської ради при ДОЗ облдержадміністрації тощо.

Також на засіданні колегії йшлося про  хід виконання попередніх рішень засідань колегії та наказів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua