Центральним формулярним комітетом МОЗ України розроблено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів.

moz_ua

Відповідно до міжнародної практики та методики розробки формулярів відбір лікарських засобів до нього здійснюється з використанням методики оцінки медичних технологій. В свою чергу, оцінки медичних технологій базується на принципах доказової медицини (Еvidence Based Medicine). Державний формуляр також узгоджений з уніфікованими протоколами медичної допомоги, що засновані на доказовому підході до проведення раціональної фармакотерапії.

Шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів стане ефективним інструментом у діяльності досвідчених спеціалістів галузі, підготовці молодих фахівців та сприятиме успішному вирішенні завдань реформування вітчизняної системи охорони здоров’я.

Окрім паперових видань, Державний формуляр у вигляді електронної пошукової системи традиційно тиражується та розповсюджується Державним експертним центром МОЗ України серед випускників всіх вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, а також доставляється у кожний заклад охорони здоров’я державної та комунальної форм власності. Разом з Державний формуляром фахівці галузі отримують довідник лікарських засобів, включених до Державного реєстру лікарських засобів України. Цьогорічною новинкою став ще один електронний ресурс, що надійде лікарям України – Реєстр медико-технологічних документів.

Шостий випуск Державного формуляра вже надіслано до медичних вишів у кількості 9 920 примірників. Триває адресна безкоштовна доставка комплектів до регіональних структурних підрозділів охорони здоров’я відповідно до заявок.

Нагадаємо, що протягом 2009-2013 років у рамках формулярної системи в Україні було створено формуляри трьох рівнів: Державний формуляр, регіональний формуляр АР Крим, обласних, міст Києва та Севастополя державних адміністрацій та лікарські формуляри закладів охорони здоров’я. Зазначені формуляри розроблені на основі Державного формуляра з урахуванням потреб регіонів та окремих закладів охорони здоров’я.

Прес-служба МОЗ України


file_download Шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів розміщено на: