Двоє дівчаток та хлопчика народила 23-річна мешканка с. Тишів Малинського району, в Житомирському обласному перинатальному центрі. Про народження майбутньої трійні Наталія та Олександр Кузіни дізналися вже під час проведення першого ультразвукового дослідження. Звістка про трійню порадувала і шокувала одночасно. Натомість родина встигла звикнути до такого бонусу від лелеки. І хоча на світ малеча з’явилася передчасно (на 33-му тижні вагітності) та шляхом кесарського розтину, діти та матуся почувають себе добре.

2014_06_11_01

Малеча з’явилася на світ 2 червня. Першим народилася дівчинка з вагою 1 кілограм 540 грамів, за нею братик з вагою 2 кілограми 160 грамів, останньою - наймолодша сестричка, вага якої 1 кілограм 690 грамів.

2014_06_11_02

Дітки упродовж тижня виходжувалися у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Наразі вони виходжуються у відділенні постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру.

2014_06_11_03

За словами породілі, про трійню навіть і подумати не могли: чекали одну дитину. Коли почули новину, спочатку навіть дещо розгубились. До потрійного подарунка потрохи звикає й батько діточок. Каже, що скоро зможе забрати їх додому. Там на маму з братиком та сестричками вже чекає і старший син, якому 2 роки. Звістці, що в нього тепер є дві сестрички й братик, зрадів. Як назвуть малят батьки ще не думали, адже дати гарні імена відразу трьом непросто.

З цієї нагоди 11 червня до обласного перинатального центру завітали: перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та голова Малинської райдержадміністрації Юрій Мартинюк аби привітати породілю з народженням трійні. Шановані гості передали батькам грошову допомогу, а також ліжечка й дитячі речі для немовлят. За дорученням колективу Малинського каменедробильного заводу, де бункерувальником монтажного цеху працює голова багатодітної родини Олександр Кузін, цінні подарунки для дітей передав голова правління підприємства Юрій Аннєнков.

За словами головного лікаря обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, за рік в області народжується 15,5 тисяч немовлят, серед них 150 – двійні. У 2013 році в області народилася одна трійня, проте у 2014 році – вже дві трійні. Цьогоріч перша трійня з’явилася на світ 28 березня в родині переселенців з Миколаївської області.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail: press@ztomc.net.ua