5 червня у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася робоча нарада фахівців, які працюють над реалізацією в області програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини» та представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.  У заході взяли участь координатори проекту - керівник програми «Здоров’я та розвиток дітей»  Валерія Таран та міжнародний експерт ЮНІСЕФ Акакій Зоідзе, а також заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Грищук та начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Андрушко.

2014_06_05_01

За словами головного педіатра департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяни Шевченко, програма  була започаткована у минулому році та впроваджується за сприяння Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, Житомирської облдержадміністрації, Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

-При виконанні  програми, - зазначила Тетяна Шевченко, - в області  проведено низку тренінгів для лікарів-педіатрів, акушерів-гінекологів та лікарів загальної практики-сімейної медицини. Це значно збагатило їхній професійний рівень в плані систематизації роботи. Ми плануємо значно розширити коло партнерів програми та розробити єдину уніфіковану систему для її впровадження не тільки у пілотних районах, а й в усіх лікувально-профілактичних закладах області.

На тверде переконання кураторів програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини» від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, таких гарних результатів її реалізації  на Житомирщині вдалося досягти саме завдяки конструктивній співпраці медиків із органами влади, соціальними службами, громадськими організаціями та ЗМІ.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua