Напередодні Дня захисту дітей у дитячому психоневрологічному відділенні Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 відбулася благодійна акція «Дитинство разом». Святковий захід для вихованців відділення підготували благодійний фонд «Заложники Чорнобиля» спільно з членами учнівського клубу «Глобальна турбота» Житомирської загальноосвітньої школи № 12.

2014_05_28_11

Дружні стосунки з медперсоналом та вихованцями дитячого відділення  стають традиційними. Вже не вперше  представники фонду передають подарунки та солодощі дітям, які лікуються.

За словами директора фонду Євгенії Дончевої, благодійний фонд «Заложники Чорнобиля» на прохання японських жінок із громадської організації «ЧеФуКо» передає від них подарунок - гірлянду із однієї тисячі журавликів.

2014_05_28_12

- Ми були глибоко зворушені, - розповідає Євгенія Дончева, - коли наші японські друзі дізналися про акцію, яку ми готуємо до Дня захисту дітей, та виявили щире бажання долучитися до неї. Японські жінки власноруч зробили цю яскраву гірлянду із журавликів та разом із вітальним листом надіслали нам, аби ми передали її діткам, що перебувають тут на лікуванні. Цей подарунок символізує витримку, мужність  та жагу до життя. А мужності їм не позичати, адже членами цієї громадської організації є жителі міста Мінамісома, які постраждали внаслідок аварії на атомній електростанції у Фукусімі. Вони вимушені були залишити свої домівки та переїхати до Токіо, де мають тимчасове житло. Ці люди дуже сумують за рідним містом, за своїми рідними та друзями. Їм дуже бракує спілкування, тому вони об’єдналися у товариство, назва якого складається із скорочень таких слів, як Чорнобиль, Фукусіма та японського слова «Ко», що означає дитину.

2014_05_28_13

Пані Євгенія Дончева зачитала лист від японських друзів  та передала від них щирі побажання здоров’я, процвітання та миру всьому українському народу.

А від педагогічного колективу та учнів ЗОШ № 12 діти отримали м’які  іграшки та конструктори. За словами вчительки Тетяни Вольницької, за ініціативи учнів у школі проходять благодійні ярмарки, під час яких й готуються подарунки.

2014_05_28_14

- Ми переймаємося проблемами наших ровесників, - передає слова своїх вихованців Тетяна Валеріївна, - і прагнемо, аби у кожного із них дитинство було щасливим. Ми переконані, що добре слово, задоволення від подарунка із солодощами та іграшками додадуть діткам гарного настрою та надію на швидше одужання.

А ще невдовзі вихованці дитячого відділення отримають омріяний ними подарунок – музичний центр. За словами головного лікаря обласної психіатричної лікарні № 1 Олександра Гусака, діти по секрету розповіли йому, що мріють саме про музичний центр. Тож за рішенням колективу працівники лікарні почали збирати кошти на музичний центр із власної заробітної плати.

- Нам приємно констатувати, - зазначив Олександр Якович, - що до Дня захисту дітей вдалося зібрати необхідні кошти. Наші діти заслуговують тільки всього найкращого. Від того, яким буде їхнє дитинство, залежить майбутнє нашого суспільства. Адже якщо дитина виросла в оточенні любові й турботи, то в майбутньому піклуватиметься про інших.

Олександр Якович передав кошти на придбання музичного центра завідувачці дитячого психоневрологічного відділення Тетяні Шевченко, яка щиро подякувала за турботу та запросила всіх учасників  свята переглянути концертну програму, яку підготували  пацієнти дитячого відділення разом з вихователькою Варварою Бондар та представники творчих аматорських колективів.

Щирі слова вдячності на адресу адміністрації лікарні висловили батьки дітей, які перебувають тут на лікуванні. Адже  вони переконані, що турбота й піклування про їхніх дітей не обмежується святковими днями, а триває щоднини і щохвилини.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua