17 травня своє професійне свято відзначають лікарі-пульмонологи. В їхні  обов’язки входить безліч функцій, основні з яких полягають у тому, щоб вчасно поставити діагноз та пролікувати захворювання дихальної системи організму.

2014_05_16_3

У структурі загальної захворюваності хвороби органів дихання наразі посідають перше місце. Питома вага даної патології становить у дорослих 26,7%, у підлітків – 39,9%, у дітей – 61%. При цьому поширеність хвороб дихальної системи серед міського населення у 2,4 раза вища, ніж у сільських жителів.

Завдяки постійному втіленню пульмонологами сучасних методів діагностики та лікування захворювань легень вдалося значно зменшити захворюваність та смертність населення області від цих хвороб, покращити якість життя та подовжити тривалість життя хворих із хронічними неспецифічними захворюваннями легень.

За словами обласного позаштатного пульмонолога Сергія Хвелося, пульмонологічна служба області спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, благодійною організацією «Лікарняна каса Житомирської області» вже четвертий рік поспіль проводять благодійний проект.

- Мета проекту, - зазначив Сергій Іванович, - полягає у залученні хворих на хронічні обструктивні захворювання легенів, членів  «ЛК» до сучасного лікування цієї важкої  інвалідизуючої патології. На даний час бачимо позитивні результати за всіма показниками здоров’я цієї категорії хворих.

Напередодні професійного свята - Дня пульмонолога надсилаємо їм щирі побажання міцного здоров’я, успіхів у медичній практиці, сімейного добробуту та мирного життя.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72