8 травня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

18 квітня 2014 року виповнилося 96 років від дня створення Українського Червоного Хреста, який як громадська організація стояла і стоїть на засадах гуманізму, добра, миру та милосердя.

2014_05_07_01

Основною метою діяльності Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України - є захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф, аварій, подання допомоги медичній службі збройних сил і органів охорони здоров’я та сприяння місцевим органам державної влади у ії діяльності в гуманітарній сфері

В своїй діяльності Червоний Хрест керується основоположними принципами Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця а саме:

Гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдиність, універсальність.

Червоний Хрест не розподіляє людей за їх національною приналежністю, релігійними переконаннями та ідеологічними поглядами, а  вбачає проблему людини і допомагає вирішувати її.

Тому не випадково на перший план виходить підтримка беззахисних людей, допомога інвалідам, самотнім і хворим людям похилого віку, дітям-сиротам.

Міські і районні організації Червоного Хреста області тісно співпрацюють із закладами охорони здоров’я, управліннями соціального захисту населення, освіти, територіальними центрами та центрами соціальних служб для молоді, радами ветеранів при  проведенні різнопланових благодійних акцій для ветеранів війни та праці, самотніх людей похилого віку, дітей-інвалідів.

Вітаємо працівників та волонтерів Червоного Хреста з Всесвітнім Днем Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Бажаємо  творчої наснаги, успіхів на ниві добра та милосердя.

 

Голова обласної організації Товариства

Червоного Хреста України

Олександр Богдан