29 квітня відбулося засідання 24 сесії обласної ради, в роботі якого брали участь 75 депутатів зі 111-ти. Обласна рада розподілила вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету у 2014 році. Загалом це більше 45 млн. грн., з яких 35 млн 920 тис. грн припадає на галузь охорони здоров’я. Зокрема, після ретельного обговорення під час засідань постійних комісії, президії та сесійного засідання депутати прийняли рішення, яким виділили 26 млн грн. на придбання магнітно-резонансного томографа для обласного медичного консультативно-діагностичного центру. «Таке обладнання комунальної власності покращить надання медичної допомоги населенню та зробить його фінансово більш доступним. Для придбання томографа має відбутися прозорий тендер за участю багатьох організацій», – наголошує голова обласної ради Віталій Француз.

2014_04_29_11

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса, Житомирщина потребує нового апарата комп’ютерної томографії, адже старому – більше  22-ох років. Тож, апарат, який невдовзі буде придбаний за державні кошти та встановлений в  обласному медичному консультативно-діагностичному центрі,  обслуговуватиме жителів області на повну потужність. Та чи не головним є те, що ці послуги будуть цілком доступними.

Крім того, бюджетні кошти будуть спрямовані на придбання:

  • медикаментів для бюджетних установ,
  • апарата ШВЛ високого класу (2шт.) для відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих для ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського,
  • апарата ШВЛ портативнотранспортний з автономним живленням для відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих для ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського,
  • дистанційного гамма-терапевтичного апарата (додатково) для обласного онкологічного диспансеру,
  • апарата для штучної вентиляції легень (2 шт.) для обласної дитячої клінічної лікарні.

Також йдеться про забезпечення обласних лікувальних закладів наркотичними лікарськими засобами, психотропними речовинами, прекурсорами та препаратами для наркозу та для забезпечення медикаментами дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит.  Крім того, частка виділених державних коштів спрямована на:

  • проведення ремонту покрівлі корпусів № 1 та № 3 ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського,
  • проведення поточного ремонту підвального приміщення в обласному  перинатальному центрі та проведення капітального ремонту котельні із заміною водогрійних котлів та виготовлення проектно-кошторисної документації у обласному медичному центрі вертебрології і реабілітації,
  • закупівлю бензину та встановлення GPS засобів та абонентського супроводу на автомобілі швидкої медичної допомоги КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» тощо.

Депутатський корпус Житомирської обласної ради доводить, що народні обранці не перебувають у полоні гасел, а скеровують свою діяльність на забезпечення потреб громади.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua