25 та 28 березня 2014 року у Житомирі у рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом проводиться обстеження бездомних громадян міста з метою виявлення захворювання на туберкульоз на ранній його стадії. Обстеження проводяться за ініціативи громадської організації «Милосердя» та сприяння управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

2014_03_26_11

У перший день проведення обстеження за допомогою пересувного флюорографа проходило в обласному центрі по вул. Великій Бердичівській, 113, де взимку був розгорнутий пункт обігріву для безхатченків.  Цього дня флюорографічне обстеження пройшли 25 безхатченків. А 28 березня обстеження проводитимуть за адресою: м.Житомир, вул. Щорса, 131. Всього ж упродовж двох днів планується охопити обстеженням  до 80 осіб.

- Після зимового періоду,  - зазначив  голова громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук, - такі обстеження є дуже важливими, оскільки дозволяють виявити хворих  серед даної категорії населення та вчасно  розпочати їх лікування.

У минулому році у такий спосіб пройшли обстеження 49 безхатченків. У трьох із них виявлено відкриту форму туберкульозу.  Завдяки даному обстеженню хворі безкоштовно отримали необхідне лікування.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail: press@ztomc.net.ua