Сьогодні у Житомирському інституті медсестринства відбувся семінар з питань імунізації для 60-ти  відповідальних осіб за планову імунізацію дитячого та дорослого населення області.

2014_03_20_11

Захід організовано та проведено обласним центром здоров’я та спортивної медицини за сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Зі вступним словом до учасників семінару звернулася головний педіатр департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Шевченко. У своєму виступі вона окреслила коло питань, що винесено на розгляд колег та закликала до щирого та відвертого спілкування з даної тематики.

2014_03_20_12

Відповідно до програми семінару, обласний позаштатний дитячий інфекціоніст Лариса Козік виступила на тему «Вакцино-керовані інфекції». Про нормативно-правові документи з питань імунізації населення йшлося у виступі обласного позаштатного дитячого імунолога Ірини Гладун. З  Національним календарем щеплень та вакцинацій, а також із наслідками його порушень присутніх ознайомила завідувачка кабінету профілактики інфекційних захворювань ДЦМЛ м.Житомир Людмила Головень. Зокрема, вона  також зупинилася на питаннях безпеки й ефективності вакцин,  формуванні звітності і заявок на вакцину. З інформацією щодо холодового ланцюга та умов і техніки проведення вакцинації учасників семінару ознайомила завідувачка організаційно-методичного кабінету обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Вікторія Івчук.

2014_03_20_13

Учасники семінару обговорили низку професійних питань щодо імунізації дитячого і дорослого населення області та отримали відповіді на всі поставлені запитання. Кожен учасник заходу отримав добірку  методичних матеріалів.

2014_03_20_14

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua