Наразі туберкульоз  залишається  серйозною  проблемою  та викликом  для  громадського здоровя.  Такі фактори, як  висока  захворюваність  на туберкульоз, поява нових  форм захворювання, висока  розповсюдженість  туберкульозу зі стійкими до лікарських засобів  мікобактеріями, ураження  туберкульозом  зростаючої кількості  ВІЛ-інфікованих осіб, а також  підвищення  мобільності населення  сприяли тому, що  туберкульоз набув масштабів  надзвичайної ситуації. Це потребує  розробки та впровадження ефективних заходів протидії  туберкульозу як на рівні системи охорони здоровя, так і в суспільстві в цілому, а також підвищення відповідальності  кожного громадянина  за своє здоровя.

2014_03_05_01

З метою  активізації  діяльності   щодо запобігання виникненню і  поширенню  захворювання на туберкульоз  департамент охорони здоров᾽я  облдержадміністрації надіслав  до всіх лікувально-профілактичнтх закладів  області   пропозицію провести з 21 лютого по 23 березня 2014 року  місячник  боротьби з  туберкульозом, присвячений  Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням  на туберкульоз.

- У рамках місячника, - зазначив, зокрема, головний лікар   обласного протитуберкульозного диспансеру В.С.Дідик, - пропонується  широке  інформування  громадськості щодо  профілактики та лікування туберкульозу, необхідності  флюорографічних обстежень,  туберкулінодіагностики тощо.

До проведення  інформаційних заходів  також  пропонується  максимально залучити широкі верстви  населення, громадські організації, освітні заклади,  районні та міські  організації Товариства Червоного Хреста.

Проведення просвітницьких  заходів  покращить  знання населення про туберкульоз, зменшить рівень  захворюваності  на цю недугу.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua