В обласній дитячій клінічній лікарні відбулось передання 27 сучасних слухових апаратів дітям Житомирщини, котрі потребують корекції слуху, від Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Кошти для їх придбання були зібрані під час минулорічної акції «Почуйте всі».

2014_03_03_01

- Ми дякуємо небайдужим людям, - сказав головний лікар закладу Віктор Федорович Марченко, – за допомогу нашим дітям, за розуміння, підтримку, турботу, за добрі справи. Ви сьогодні не тільки надаєте допомогу цим діткам, а й даруєте їм радість, надію, віру у власні сили, можливість пізнати світ звуків та відчути радість спілкування.

- Вивчаючи медицину в інших країнах, я звернула увагу на те, що громада багато питань вирішує сама – надто ж стосовно дитинства, - додала обласний позаштатний педіатр департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Тетяна Вікторівна Шевченко. – Тому відрадно, що в нашій області в акції зі збирання коштів для придбання слухових апаратів взяли участь багато людей доброго серця – сподіваюсь, що ця гарна справа продовжуватиметься й надалі.

2014_03_03_02

- Наша область взяла участь в акції фонду вже восьмий раз. Перед її початком ми провели значну організаційну роботу, залучивши до цього управління та департаменти ОДА, засоби масової інформації, - відзначила завідуюча просвітницьким відділом обласного центру здоров'я та спортивної медицини, керівник ініціативної групи медичних працівників області Тетяна Володимирівна Слука. – Таким чином успішно об’єднали громадськість для основної мети – збору коштів для хворих діток. Тож хочу подякувати освітян, школярів та їх батьків, молодіжні організаціі, бізнесменів, волонтерів.

2014_03_03_03

Щирі слова подяки за участь в акції висловила вона колективам закладів, які найбільше зібрали коштів - зокрема, обласного протитуберкульозного диспансеру, обласних психіатричних лікарень №1 та №2, обласного перинатального центру, ЦМЛ №1 та ЦМЛ №2 Житомира, колективам та студентам медичних навчально-освітніх закладів, які вже не один рік активно підтримують цю акцію, з Бердичева, Новограда-Волинського, Житомира та загалом усіх медпрацівників, технічний та обслуговуючий персонал медичних закладів Житомирщини.

- Тож спільними вашими зусиллями в Житомирській області було зібрано понад 70 тисяч гривень, на які закуплено слухові апарати нового покоління канадського виробництва, - сказала голова правління ВБФ «Серце до серця» Євгенія Ігорівна Баранська. – Вартість кожного з них становить близько семи тисяч гривень. Проте постачальники зробили для нас велику знижку й ми змогли закупити їх по 2700 гривень. Тож за рахунок цього ми придбали більшу кількість слухових апаратів - тобто більше дітей України, котрі потребують корекції слуху, змогли їх отримати.

2014_03_03_04

Лікар сурдо-логопедичного кабінету обласної дитячої клінічної лікарні, обласний позаштатний дитячий сурдолог Наталія Володимирівна Матвієнко наголосила на безперечній важливості акції, адже дітки, котрі не мають посвідчення інвалідності та відповідних пільг, але потребують слухопротезування, і батьки яких не мають фінансової можливості придбати слухові апарати, отримали їх безкоштовно.

- Невелика втрата слуху саме й компенсується слуховим апаратом, - уточнила вона. – На сьогоднішній день в області 694 дитини мають проблеми зі слухом – близько 360 із них потребують слухопротезування.

Загалом же за результатами акції «Почуйте всі», яка відбувалась минулого року в Україні, зібрано 4 347 176,89 гривень. Голова правління ВБФ «Серце до серця» Євгенія Ігорівна Баранська висловила надію, що цього року буде зібрано ще більше коштів – незабаром стартує акція з їх збору для допомоги дітей із вадами зору.

- Благодійність і має бути така: щоб робити добро - його потрібно робити від щирого серця, - сказала вона. – Й Житомирщина має для цього великий потенціал – сьогодні прийшли багато волонтерів, одні з яких працюєють над організацією заходів для привернення уваги громадськості та збору коштів, інші беруть скриньки й виходять на вулиці, ще інші розповідають про акцію та діляться довірою фонду. Мене завжди радує, коли молоді люди мають енергію, наснагу й бажання щось змінити в Україні. Адже якщо ти хочеш щось змінити – почни з себе. Фонд «Серце до серця» створює для цього умови, є платформою для реалізації молодих людей. Це дуже позитивно впливає на їх виховання. Сьогодні вони приходять до нас із зацікавленістю, а завтра вже є людьми, котрі хочуть і знають, як змінити на краще й себе, й свою країну.

Вікторія Паламарчук