У Житомирському обласному центрі крові відбувся «День відкритих дверей» для  учнів центру професійно – технічної освіти м. Житомира. Для молоді проведено  інформаційно-ознайомчу екскурсію,  під час якої відбулось знайомство з технологіями заготовлення, зберігання та безпеки донорської крові та її компонентів.

2014_02_25_01

Також молоді люди дізналися про те, що донорство – це унікальна можливість у майбутньому поділитися частинкою своєї крові і цим, можливо, врятувати чиєсь життя. Учням було цікаво дізнатися, що сучасна наука трансфузіологія пішла далеко вперед і гарантує донорам і реципієнтам повну безпеку переливання за рахунок використовування одноразових матеріалів, обладнання для клінічного дослідження  крові, її карантінізації.

2014_02_25_02

Багато хто з учнів, присутніх у центрі крові, вже знали свою групу крові. Молодь зацікавлена новою темою для них під час екскурсії по центру крові ознайомились з особливостями підготовки донора до донації про необхідні вимоги до харчування для донора перед процедурою, а також ставили немало питань, пов'язаних як з самою процедурою донації крові (частотою, об'ємом, відчуттями, що переживаються).

Крім того, коли учні досягнуть повноліття, адже не всім ще є по 18 років, отримані  ними знання допоможуть зробити більш усвідомлений вибір і вирішити питання особистої участі в донорському русі.

Класний керівник Наталія Миколаївна Федорко та майстер з виробничого навчання Ігор Дмитрович Кокуца, завдяки яким було організовано похід до центру крові  на «День відкритих дверей», вважають: «Таке інформаційно-просвітницьке навчання для молодого покоління просто потрібно. Адже ми виховуємо громадян України, і вони повинні розуміти необхідність розвитку донорства в Україні, розуміти, що донорська кров врятовує життя людей. Дуже добре, що ця важлива тема розкривається так детально і цікаво».

- Мені здається, що молодим людям дійсно було цікаво під час екскурсії. Це ж завжди видно по очах та з питань, які так охоче задавала молодь.  Думаю, що через декілька років вони прийдуть до центру крові вже в якості донорів, – відзначила менеджер  обласного центру крові Людмила Тимощук.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua