11 лютого лікарі-стоматологи Житомирської міської стомато-логічної поліклініки № 2 та Житомирської госпрозрахункової стоматологічної поліклініки прове-ли інтерактивні заняття з вихованцями дошкільних навчаль-них закладів № 5 та № 39 м. Житомира на тему: «Пригоди у чарівному зубному королівстві».

2014_02_12_01

Під час занять дітки ознайомилися з методикою чистки зубів, взяли участь у вікторині на тему: «Корисні поради!». По завершенні занять був продемонстрований мультфільм «Легенда про зубне королівство».

2014_02_12_02

У рамках заходу силами методистів та викладачів вищезазначених садочків проведено виставку дитячих малюнків, присвячену профілактиці карієсу.

За останні 10 років в області значно зросло ураження карієсом зубів у дітей. На сьогодні 6 із 10 дітей мають уражені карієсом зуби. У дитячий садочок з хворими зубами приходять 90 відсотків дітей. Така ситуація становить серйозну загрозу здоров’ю дитини, адже карієс – це вогнище хронічної інфекції, що призводить до поганого самопочуття дитини, може негативно впливати на розвиток постійних зубів і прикусу.

2014_02_12_03

Саме тому до лікування тимчасових зубів слід відноситись з усією відповідальністю. Задові-льний стан тимчасових зубів дозволить не лише забезпечити повноцінне функціонування всієї зубо-щелепної системи з моменту їх прорізування  у 6–8 місяців до 10–12 років (тобто до закінчення зміни молочних зубів на постійні), збереже та підготує місце для прорізування майбутніх постійних зубів, але і сприятиме формуванню та прорізуванню здорових постійних зубів.

Відповідальність за здоров’я  дитини насамперед несуть батьки. Саме вони повинні прищеплювати гігієнічні навички дитині, збалансувати  харчування (достатнє споживання фруктів, овочів, молочних, рибних продуктів) та приводити дитину до спеціаліста на консультацію.  Ретельне дотримання рекомендацій лікаря і регулярність відвідин стоматолога дозволить зберегти зуби дитини здоровими.