У поліклініці № 2 центральної міської лікарні № 1 м.Житомира започатковано електронний реєстр пацієнтів, який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

2014_02_05_01

За словами завідуючого поліклінікою Павла Журбенка, розроблення програми тривало два місяці, ще майже стільки ж часу формувалась електронна база пацієнтів. Прикметно, що це нововведення здійснено виключно на кошти благодійників.

2014_02_05_02

- Програма впроваджується поступово, - зазначила старша медична сестра реєстратури Алла Ільченко. - Сьогодні ми за допомогою програми записуємо пацієнтів на прийом. На часі - повна заміна традиційних карток на електронні. Тож аби ознайомитись з історією хвороби пацієнта відтепер лікарю не потрібно гортати товсту карту, а просто ввести  прізвище пацієнта у комп'ютер. Натомість формування електронної версії історії хвороби відбувається за умов письмової згоди пацієнта на збір його персональних даних. Доступ до цієї бази даних є захищеним і конче обмежений з боку лікарів, що унеможливлює витік інформації. У разі відмови пацієнтів від внесення їхніх даних до електронної бази  вони продовжуватимуть обслуговуватися за традиційною схемою, тобто користуючить паперовою картою історії хвороби.

А з березня  цього року записатися на прийом до лікаря можна буде самостійно через відповідний сайт в Інтернеті.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua