Новини

В Житомирській області - черговий напад змії на людину

31 травня о 15:30 на пункт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Овруч надійшло повідомлення про те, що у селі Білокам’янка людину черговий раз вкусив плазун. Про це рятувальників сповістив черговий Овруцької центральної районної лікарні.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів розширене засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 29 травня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли участь заступник директора ДОЗ Сергій Бондарчук, начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичного закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

Детальніше...

 

Єднаймося заради дітей. Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

У рамках реалізації Проекту ЮНІСЕФ та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини (РЗЗМД)» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України проведено робочу нараду з питань розробки та реалізації  комунікаційної  стратегії  у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини, яка проходила 26 – 27 травня 2015 року у м. Києві.

Детальніше...

 

На Житомирщині чоловіка у лісі вкусила гадюка

24 травня на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Овруч надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Покалів людину знову вкусила змія.

Детальніше...

 

Вирішуючи проблему

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бондарчук, начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань Олександр Шатило, в.о. головного позаштатного спеціаліста зі спеціальності  «Педіатрія» Оксана Лук’яненко та обласний позаштатний спеціаліст з дитячої імунології департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Ірина Гладун провели зустріч з групою матерів дітей, хворих на муковісцидоз. Ця зустріч була спричинена тим, що препарати, якими лікуються хворі діти з даною патологією, не належать до державного реєстру лікарських засобів МОЗ України, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів.

Детальніше...

 

Критерії ранньої діагностики первинних імунодефіцитів у дітей

21-22 травня у Житомирі проходив науково-практичний симпозіум з міжнародною участю «Критерії ранньої діагностики первинних імунодефіцитів у дітей» в рамках Центрально-Східноєвропейського проекту «J-project». Захід проходив під головуванням Людмили Чернишової, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Дитяча імунологія», завідувача кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика, д.м.н., професора, керівника Київського центру дитячої імунології, голови Всеукраїнської асоціації «Дитяча імунологія».

Детальніше...

 

Актуальні питання ортопедо-травматологічної служби

20 травня лікарі ортопеди-травматологи Житомирщини обговорили актуальні питання фахової служби  під час розширеного засідання профільного  товариства, яке відбулося в обласній дитячій клінічній лікарні за участі д.мед.н., головного дитячого ортопеда-травматолога МОЗ України Анатолія Левицького.

Детальніше...

 

Шановні медичні працівники служби сімейної медицини!

З 19 травня  2011року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря.

Детальніше...

 

Ольга Богомолець презентувала у Житомирі благодійний проект «Люди допомагають людям»

15 травня у Житомирі з робочою поїздкою перебувала радник Президента, народний депутат України Ольга Богомолець.

Детальніше...

 

У Житомирі новонародженим подарували крихітні вишиванки ручної роботи

14 травня святкувати день вишиванки у Житомирі почали з пологового будинку ЦМЛ № 1 м.Житомира. Для батьків квіти, диск з колисковими і книга, а для малят - крихітні вишиті сорочечки. З такими подарунками гості завітали до житомирянок, які щойно стали мамами. За добу  тут з’явилося на світ 16 малят. Сорочечки для них вишивали вручну.

Детальніше...

 

В області проведено десятий тренінг з питань імунізації та його ефективного консультування

У рамках Європейського тижня імунізації 12-14 травня у Житомирі проходив триденний тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації» для 25 медичних  працівників Ємільчинського та Попільнянського районів.

Детальніше...

 

Актуальні питання антенатального догляду

Сьогодні в обласному перинатальному центрі відбувся семінар з питань антенатального догляду «Формування  груп ризику під час вагітності» для лікарів акушерів-гінекологів жіночих консультацій області.

Детальніше...

 

В області триває тиждень боротьби з артеріальною гіпертонією

У другу суботу травня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я проводиться Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією. Цьогоріч він припадає на 9 травня.

Детальніше...

 

Медичне обслуговування спортсменів

6 травня відбулося засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому розглядалося питання медичного обслуговування спортсменів.

Детальніше...

 

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри

На базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відбулася обласна конференція, присвячена Всесвітньому дню медичної сестри.

Детальніше...

 

В області завершено тиждень імунізації

У рамках Європейського тижня імунізації 30 квітня у Житомирі завершив роботу дев’ятий тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації» для 24 медичних працівників Житомирського та Новоград-Волинського районів.

Детальніше...

 

Робоча зустріч з місіонерами ВООЗ

27 квітня у Житомирі відбулася зустріч заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бондарчука, головного спеціаліста ДОЗ Сергія  Березовського та обласного позаштатного педіатра Тетяни Шевченко з робочою групою місії  Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Детальніше...

 

На Житомирщині дві людини потрапило до реанімації через укуси зміями

На території області вже зафіксовано одразу два випадки укусів людей зміями.

Детальніше...

 

Відлуння Чорнобиля

Минуло майже тридцять років як пролунав вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а відлуння від нього ми чуємо й досі. Ми навчилися жити з цією бідою,  проте ніколи не забуваємо своїх героїв!

Детальніше...

 

Зробимо Україну чистою!

У рамках п’ятої соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою!» 24 квітня до прибирання міста Житомира долучилися працівники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, які впорядкували кінцеву зупинку тролейбусів у гідропарку та прилеглу до неї частину вулиці Черняховського.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту