Новини

Україна очима дітей

День Незалежності України надзвичайно важливе свято для кожного українця - як дорослого, так і дитини. Свідченням тому є те, що напередодні такого прекрасного свята діти, котрі лікуються в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні вирішили долучитися до його святкування. За ініціативи педагогів лікувального закладу, їхні вихованці  малювали на тему «Я люблю Україну» та взяли  участь у святковому флеш-мобі «Прапор миру» – гуртом виклали над своїми головами один із символів нашої держави.

Детальніше...

 

Ситуація із запасом вакцин та ліків у медичних закладах Житомирської області краща, ніж в інших регіонах України

18 серпня Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі та заступник Міністра Віктор Шафранський відвідали медичні заклади у регіонах України.

Детальніше...

 

У Малинському міськрайТМО встановили сонячний колектор

У понеділок 17 серпня відбулася презентація встановленого на даху будівлі Малинського міськрайТМО сонячного колектору.

Детальніше...

 

Медогляди учнів проводитимуться у закладах охорони здоров’я

Уряд вніс зміни до порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Детальніше...

 

Що потрібно робити в разі укусу оси, джмеля або бджоли?

Укуси жалких комах – бджіл, ос, джмелів – не така вже рідкість в теплу пору року. Ці укуси дуже болючі і супроводжуються появою почервоніння та набряку. Їхня небезпека полягає в можливості розвитку сильної алергічної реакції.

Детальніше...

 

Житомирщина долучилася до «Санації»

«Санація» - це спільний  проект Асоціації стоматологів України, Міністерства оборони України та небайдужих стоматологів з надання безкоштовної стоматологічної допомоги мобілізованим та учасникам Антитерористичної операції.

Детальніше...

 

Лікарі застерігають: триває сезон підвищеного ризику захворювання на лептоспіроз

В Україні почастішали випадки захворювання на лептоспіроз. Сезонність епідемічних спалахів лептоспірозу спостерігається здебільшого у літньо-осінній період. За даними Центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України, за червень цього року в Україні зафіксовано 22 таких випадки, із них найбільше в Хмельницькій, Сумській областях та місті Києві.

Детальніше...

 

8 серпня – Міжнародний день офтальмології

Це свято започатковане у 2004 році. Дата проведення обрана не випадково. 8-го серпня народився всесвітньовідомий лікар, хірург-офтальмолог Святослав Федоров. Саме він створив штучний кришталик і провів експериментальну операцію з його імплантації. У 1969 р. Святослав Федоров зайнявся імплантацією штучної рогівки. А в 1973 вперше у світі розробив і провів операцію з лікування глаукоми на ранніх стадіях (метод глибокої склеректомії, який згодом одержав міжнародне визнання).

Детальніше...

 

Донорство. Обмін досвідом

Вчора, 6 серпні відбулося засідання круглого столу за участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, заступника голови обласної ради Руслана Годованого, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса, головного лікаря обласного центру крові Анатолія Чугрієва, під час якого обговорили проблеми донорства на Житомирщині та можливості їх вирішення. Своїм досвідом до Житомира приїздили поділитися представники центру донорів із Сум, місцева влада м. Сум та громадські активісти.

Детальніше...

 

Домедична допомога при тепловому та сонячному ударі

Спекотна літня погода може принести із собою багато сюрпризів, іноді не дуже приємних. І до них треба бути готовими.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

31 липня в Житомирському інституті медсестринства під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса та  за участі заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бондарчука відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

Грудне вигодовування і робота – це можливо!

(1 - 7 серпня Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування)

Як бути жінці, яка хоче повернутися на роботу, але з одного боку не  хоче  припиняти грудне вигодовування, а з іншого – впевнена, що поєднати роботу і годування груддю практично неможливо. Відразу відзначимо, що це не так.  Успіх у цій справі цілком і повністю залежить від її  рішучості. Багатьом мамам це відмінно вдається.

Детальніше...

 

28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитом

Вірусний гепатит – це запалення печінки, яке викликано одним з п’яти головних  вірусів: А, В, С, D і E.

Детальніше...

 

68 осіб постраждало після весілля у Житомирській області

За оперативними даними Держсанепідслужби Житомирської області перші термінові повідомлення про нездужання надійшли 21 липня о 17:30. Четверо дітей були госпіталізовані до дитячої обласної клінічної лікарні та 8 дорослих звернулись по медичну допомогу до стаціонарів Житомира. Фахівці служби оперативно розпочали проводити комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. Унаслідок епідеміологічного розслідування, після подворових обходів, у селищі Левків виявлено ще  56 хворих, у тому числі 14 дітей. Усі потерпілі 18-19 липня святкували весілля у сільському кафе «У Тичини», де були присутні близько 200 осіб.

Детальніше...

 

Увага, гриби! Отруєння грибами небезпечне для життя

За останній тиждень згідно з оперативними даними Держсанепідслужби України зареєстровано шість випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждало 9 людей, серед них і дитина. Хоча грибний сезон ще не в розпалі у Державній санітарно-епідеміологічній службі України вже зареєстрована оперативна інформація про 21 випадок отруєння дикорослими грибами. Від вживання страв із грибів цьогоріч постраждало 24 і померло п’ятеро людей.

Детальніше...

 

Поради житомирянам для гарного самопочуття у спеку

З метою попередження виникнення небезпечних для здоров’я та життя людини наслідків впливу високої температури повітря  міський відділ Управління ДСНС України у Житомирській області радить дотримуватися наступних правил поведінки: на період спеки припинити проведення масових заходів для дітей (змагання та інших спортивних заходів).

Детальніше...

 

У Житомирському обласному центрі крові існує потреба у крові з негативним резус-фактором

У Житомирському обласному центрі крові наразі існує потреба у крові з негативним резус-фактором переважно другої групи. Якщо у Вас не друга група, але резус-фактор також негативний, Ви теж можете стати донором.

Детальніше...

 

В Житомирській області змії продовжують нападати на людей

6 липня в Олевському районі 26-річна жінка пішла до лісу збирати ягоди.

Детальніше...

 

Плануючи закордонні поїздки, варто ознайомитись із епідемічною ситуацією у країні перебування

Держсанепідслужба Україна повідомляє про перебіг спалахів хвороб, що мають міжнародне значення.

Детальніше...

 

На Житомирщині визначено цьогорічних лауреатів обласної премії імені О.Ф.Гербачевського

Щороку на Житомирщині за професійну майстерність та високі досягнення у роботі в галузі охорони здоров’я присвоюють обласну премію імені О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту