Новини

У Житомирському інституті медсестринства удосконалювали навички надання першої медичної допомоги

На базі Житомирського інституту медсестринства 22 вересня відбулося спільне розширене засідання обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області на тему «Роль медичної сестри у формуванні знань населення з надання першої медичної допомоги».

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації

18 вересня в Житомирському інституті медсестринства під головуванням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса та  за участі начальника головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області Олександра Волкова, в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лучківа, голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алли Супряги відбулося засідання  колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

19 вересня - День фармацевтичного працівника України

Встановлено Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999 р. у третю суботу вересня. На фармацевтичному ринку України здійснюють діяльність понад 5 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких 9456 аптек, 5470 аптечних пунктів, 6310 аптечних кіосків, 927 аптечних складів і майже 7000 лікувально-профілактичних закладів.

Детальніше...

 

Облдержадміністрація спрямовує у медичні заклади 400 тис. грн за лікування та реабілітацію учасників АТО

Житомирська облдержадміністрація спрямовує у медичні заклади та установам області 400 тис. грн за лікування та реабілітацію учасників АТО. Відповідне розпорядження 8 вересня підписав губернатор області Сергій Машковський.

Детальніше...

 

Апеляційний суд не задовольнив скаргу Червоноармійської райради у справі

14 вересня відбулося засідання Житомирського адміністративного апеляційного суду щодо рішення сесії Червоноармійської районної ради № 451 від 25.03.2015 року «Про припинення комунальної установи «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Червоноармійської районної ради. Суд не задовольнив апеляційну скаргу Червоноармійської райради.

Детальніше...

 

Що потрібно знати про гепатит А

Гепатит А — хвороба печінки, що викликається вірусом гепатиту А. Вірус поширюється, в основному, при вживанні неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини.

Детальніше...

 

Лікарське самоврядування – вагома складова реформування галузі охорони здоров’я

Актуальні питання розвитку охорони здоров’я розглядалися на VI Конгресі Південно-Східно-Європейського Медичного форуму (ПСЄМФ), який проходив 9-12 вересня 2015 року в Одесі.

Детальніше...

 

15 вересня - Всесвітній день боротьби з лімфомами

Цей день ініціювала більше 10 років тому Лімфомна коаліція – міжнародна організація, яка об'єднує пацієнтів з 41 країни світу.

Детальніше...

 

МОЗ планує три тури імунізації дітей в Україні проти поліомієліту

МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.

Детальніше...

 

Житомир – територія здоров’я, краси та успіху!

У рамках святкування 1131-ї річниці Дня міста Житомирський  обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступив ініціатором та координатором медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!».

Детальніше...

 

Сесією облради на охорону здоров’я спрямовано понад 16 мільйонів гривень

10 вересня під головуванням голови обласної ради Віталія Француза  та за участі голови облдержадміністрації Сергія Машковського відбулося засідання 33-їсесії Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Що потрібно знати про ботулізм. Поради фахівців

Впродовж 2015 року, як повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області, на ботулізм захворіло 7 осіб, один хворий з тяжким перебігом захворювання помер.

Детальніше...

 

12 вересня - Всесвітній день надання першої медичної допомоги

З 2000 року проводиться щорічно в другу суботу вересня з  ініціативи Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Детальніше...

 

Як помітити небезпечні симптоми поліомієліту. Пам’ятка для батьків

Поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання яке уражає центральну нервову систему, викликає паралічі та закінчується у важких випадках смертю.

Детальніше...

 

Незабаром новосілля!

У Бердичеві медикам виділили вісім квартир у приміщенні колишньої водолікарні. Цьогоріч вони зможуть заселитися у нове житло. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Гайченя на черговому засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради.

Детальніше...

 

Спалах гострої кишкової інфекції

За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби області, у  селі Мала Горбаша Новоград-Волинського району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, що виник у побуті після святкування Дня народження.

Детальніше...

 

Запобігти поліомієліту

Прекваліфікована лабораторія ВООЗ підтвердила поліовірус cVDPV1 у двох дітей із Закарпатської області. На момент виявлення паралічу одній дитині було чотири роки, другій – 10 місяців; обидві дитини попередньо не вакциновані від поліомієліту.

Детальніше...

 

Обласний бюджет виділятиме кошти на закордонне лікування учасників АТО з Житомирщини

Руслан Годований: «Учасники АТО, які потребують лікування за кордоном або ліків, які не можна придбати в Україні, зможуть отримувати фінансову допомогу з обласного бюджету».

Детальніше...

 

Україна очима дітей

День Незалежності України надзвичайно важливе свято для кожного українця - як дорослого, так і дитини. Свідченням тому є те, що напередодні такого прекрасного свята діти, котрі лікуються в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні вирішили долучитися до його святкування. За ініціативи педагогів лікувального закладу, їхні вихованці  малювали на тему «Я люблю Україну» та взяли  участь у святковому флеш-мобі «Прапор миру» – гуртом виклали над своїми головами один із символів нашої держави.

Детальніше...

 

Ситуація із запасом вакцин та ліків у медичних закладах Житомирської області краща, ніж в інших регіонах України

18 серпня Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі та заступник Міністра Віктор Шафранський відвідали медичні заклади у регіонах України.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту