Новини

27 вересня - Всесвітній день серця

Розвиток цивілізації, видатні досягнення науки і техніки не лише змінюють обличчя нашої планети, саму людину, але також здійснюють величезний вплив на характер і частоту хвороб людського організму. У ХХІ сторіччі на зміну епідеміям інфекційних хвороб прийшла епідемія серцево-судинних захворювань, яка приховує у собі не менш страшну загрозу здоров’ю і життю людини і сьогодні є однією з найбільших проблем сучасної медицини. Ця епідемія вражає мільйони людей, визначає основну смертність населення і все частіше вражає людей молодого віку. Серцево-судинна патологія пов’язана з високим ризиком розвитку ускладнень. Ця проблема особливо актуальна для населення України, оскільки питома вага смертності від серцево-судинних захворювань складає 65 %. У випадках смерті  від серцево-судинної патології найчастіше відзначається гострий інфаркт міокарда, ішемічна хвороба серця, раптова аритмічна смерть, серцева недостатність, тромбоемболія легеневої артерії. В зв’язку з цим Всесвітня Федерація Серця організовує День  серця, який проводиться щорічно в останній тиждень вересня. Ідея щорічного проведення Всесвітнього дня серця виникла у 1999 р. Всесвітня федерація серця призвала всіх своїх членів та прихильників об’єднати зусилля, щоб приборкувати глобальну епідемію серцево-судинних захворювань, які щорічно стають причиною смерті 17 мільйонів людей у всьому світі.

Детальніше...

 

26 вересня – Всесвітній день контрацепції

Вибір методу контрацепції є не зовсім простим завданням. При підборі способу контрацепції враховуються багато чинників: ефективність, безпека для конкретного пацієнта, побічні дії, неконтрацептивні ефекти препарату, зворотність методу, вартість та інші. Одним з найважливіших критеріїв є бажання пацієнтки використовувати той чи інший метод контрацепції, а лікар- консультант  допомагає зупинитись на конкретному препараті. Отже, які існують методи контрацепції? Розповідає завідувачка обласного центру  планування сім'ї   Наталія  Алексійчук.

Детальніше...

 

Виставка живопису лікаря Ігоря Опрелянського

15 вересня в обласній науковій медичній бібліотеці відкрилася персональна ювілейна виставка художника-аматора Ігоря Опрелянського, який понад 20 років працює лікарем в ортопедичному відділенні Житомирської обласної клінічної лікарні  ім.О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 

На Житомирщині обговорили проблеми туберкульозу та СНІДу

23 вересня, у Черняхові відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під керівництвом заступника голови облдержадміністрації, голови обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Ярослава Лагути за участі в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лучківа.

Детальніше...

 

У Житомирському інституті медсестринства удосконалювали навички надання першої медичної допомоги

На базі Житомирського інституту медсестринства 22 вересня відбулося спільне розширене засідання обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області на тему «Роль медичної сестри у формуванні знань населення з надання першої медичної допомоги».

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації

18 вересня в Житомирському інституті медсестринства під головуванням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса та  за участі начальника головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області Олександра Волкова, в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лучківа, голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алли Супряги відбулося засідання  колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

19 вересня - День фармацевтичного працівника України

Встановлено Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999 р. у третю суботу вересня. На фармацевтичному ринку України здійснюють діяльність понад 5 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких 9456 аптек, 5470 аптечних пунктів, 6310 аптечних кіосків, 927 аптечних складів і майже 7000 лікувально-профілактичних закладів.

Детальніше...

 

Облдержадміністрація спрямовує у медичні заклади 400 тис. грн за лікування та реабілітацію учасників АТО

Житомирська облдержадміністрація спрямовує у медичні заклади та установам області 400 тис. грн за лікування та реабілітацію учасників АТО. Відповідне розпорядження 8 вересня підписав губернатор області Сергій Машковський.

Детальніше...

 

Апеляційний суд не задовольнив скаргу Червоноармійської райради у справі

14 вересня відбулося засідання Житомирського адміністративного апеляційного суду щодо рішення сесії Червоноармійської районної ради № 451 від 25.03.2015 року «Про припинення комунальної установи «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Червоноармійської районної ради. Суд не задовольнив апеляційну скаргу Червоноармійської райради.

Детальніше...

 

Що потрібно знати про гепатит А

Гепатит А — хвороба печінки, що викликається вірусом гепатиту А. Вірус поширюється, в основному, при вживанні неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини.

Детальніше...

 

Лікарське самоврядування – вагома складова реформування галузі охорони здоров’я

Актуальні питання розвитку охорони здоров’я розглядалися на VI Конгресі Південно-Східно-Європейського Медичного форуму (ПСЄМФ), який проходив 9-12 вересня 2015 року в Одесі.

Детальніше...

 

15 вересня - Всесвітній день боротьби з лімфомами

Цей день ініціювала більше 10 років тому Лімфомна коаліція – міжнародна організація, яка об'єднує пацієнтів з 41 країни світу.

Детальніше...

 

МОЗ планує три тури імунізації дітей в Україні проти поліомієліту

МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.

Детальніше...

 

Житомир – територія здоров’я, краси та успіху!

У рамках святкування 1131-ї річниці Дня міста Житомирський  обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступив ініціатором та координатором медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!».

Детальніше...

 

Сесією облради на охорону здоров’я спрямовано понад 16 мільйонів гривень

10 вересня під головуванням голови обласної ради Віталія Француза  та за участі голови облдержадміністрації Сергія Машковського відбулося засідання 33-їсесії Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Що потрібно знати про ботулізм. Поради фахівців

Впродовж 2015 року, як повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області, на ботулізм захворіло 7 осіб, один хворий з тяжким перебігом захворювання помер.

Детальніше...

 

12 вересня - Всесвітній день надання першої медичної допомоги

З 2000 року проводиться щорічно в другу суботу вересня з  ініціативи Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Детальніше...

 

Як помітити небезпечні симптоми поліомієліту. Пам’ятка для батьків

Поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання яке уражає центральну нервову систему, викликає паралічі та закінчується у важких випадках смертю.

Детальніше...

 

Незабаром новосілля!

У Бердичеві медикам виділили вісім квартир у приміщенні колишньої водолікарні. Цьогоріч вони зможуть заселитися у нове житло. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Гайченя на черговому засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради.

Детальніше...

 

Спалах гострої кишкової інфекції

За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби області, у  селі Мала Горбаша Новоград-Волинського району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, що виник у побуті після святкування Дня народження.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту