Новини

Звітує Червоний Хрест

20 жовтня в Житомирському інституті медсестринства відбулася ХХІІІ звітно-виборна конференція Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яку очолює Олександр Богдан.

Детальніше...

 

Розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення

В двадцятому та на початку двадцять першого сторіччя в світі сталося декілька пандемій грипу. Існує серйозна загроза нової пандемії. Вакцинація залишається найбільш ефективним заходом скорочення захворюваності та смертності від грипу. Це найліпший засіб захисту людства від непередбачуваної загрози.

Детальніше...

 

В Україні стартує перший раунд додаткової імунізації проти поліомієліту

19 жовтня 2015 року, МОЗ України провело розширену селекторну нараду з керівниками регіональних управлінь охорони здоров’я, на якій було анонсовано про старт першого туру додаткової імунізації проти поліомієліту.

Детальніше...

 

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з раком грудей

Необхідність постійної уваги до проблеми онкозахворюваності на рак молочної залози підтверджена статистичними даними, згідно яких щорічно його діагностують у 180 000 пацієнток у Європі, 130 000 - в США.

Детальніше...

 

10 жовтня – Всесвітній день хоспісів та паліативної допомоги

В усьому світі рівень надання паліативної допомоги, яка вгамовує біль під час найстрашніших захворювань і невиліковних діагнозів, свідчить про рівень розвитку та цивілізованості суспільства.

Детальніше...

 

Медичні працівники та громадськість - на сторожі психічного здоров’я населення

За ініціативи просвітницького відділу Житомирського обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, Житомирського інституту медсестринства, 07 жовтня 2015 року в Житомирському інституті медсестринства відбулась відкрита науково-практична конференція “Роль медичного працівника і громадськості у збереженні психічного здоров'я населення”. На подію завітали слухачі курсів відділення післядипломної освіти молодших медичних спеціалістів різних напрямків підготовки, студенти, бакалаври та викладачі інституту медсестринства, лікарі, студенти Житомирського інституту культури і мистецтв національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,  громадські діячі.

Детальніше...

 

Тихе полювання

Гриби — дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді і смерті. 

Детальніше...

 

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Щороку, починаючи з 1 жовтня 1991 року, в світі відмічається Міжнародний день людей похилого віку. Свято дає можливість суспільству висловити вдячність людям похилого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу на проблеми глобального постаріння населення та можливості підтримки здоров’я  в старості.

Детальніше...

 

Стартували ХХІІ спортивні фінальні змагання серед збірних команд працівників медичних закладів області

1 жовтня на стадіоні ФСТ «Спартак» відбулося урочисте відкриття фінальних змагань за програмою ХХІІ обласних спортивних ігор серед працівників охорони здоров’я, в яких взяли участь 24 збірні команди ЛПЗ області.

Детальніше...

 

Свято з нагоди 70-річчя обласної наукової медичної бібліотеки

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, в актовій залі обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулися урочистості з нагоди 70-річчя обласної наукової медичної бібліотеки.

Детальніше...

 

Органи влади дбають про дітей, які залишилися без батьківської опіки

З нагоди Дня усиновлення, який традиційно відзначають 30 вересня, відбулась щорічна зустріч керівництва області з першокурсниками з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Засідання комісії громадської ради. Де оселиться «народний» МРТ?

24 вересня в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань охорони здоров’я та оздоровлення громадської ради при ОДА, яку очолює Леонід Антонюк.

Детальніше...

 

29 вересня отоларингологи відзначають своє професійне свято

29 вересня своє професійне свято відзначають ЛОР-лікарі, які спеціалізуються на хворобах вуха, горла, носа, голови та шиї. ЛОР-органи настільки взаємопов’язані один з одним, що тільки кваліфікований фахівець в змозі розібратися в усіх нюансах цієї галузі медицини.

Детальніше...

 

Медична сестра з Житомирщини - у п’ятірці найкращих

24-25 вересня 2015 року у місті Луцьку проходив ІХ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер "Ескулап – Професіонал – 2015", який відбувся за сприяння Міністерства охорони здоров'я України.

Детальніше...

 

Ольгу Фреймут розчулила перевірка Житомирського перинатального центру

Українська телеведуча Ольга Фреймут перевірила Житомирський обласний перинатальний центр і залишилася задоволеною.

Детальніше...

 

28 вересня - Всесвітній день боротьби зі сказом

Сказ - особливо небезпечна інфекційна хвороба усіх теплокровних тварин і людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця хвороба входить до першу п'ятірки хвороб спільних  як для людей, так тварин, що спричиняє найбільший соціально-економічний збиток. Характеризується важким ураженням центральної нервової системи і закінчується смертю.

Детальніше...

 

27 вересня - Всесвітній день серця

Розвиток цивілізації, видатні досягнення науки і техніки не лише змінюють обличчя нашої планети, саму людину, але також здійснюють величезний вплив на характер і частоту хвороб людського організму. У ХХІ сторіччі на зміну епідеміям інфекційних хвороб прийшла епідемія серцево-судинних захворювань, яка приховує у собі не менш страшну загрозу здоров’ю і життю людини і сьогодні є однією з найбільших проблем сучасної медицини. Ця епідемія вражає мільйони людей, визначає основну смертність населення і все частіше вражає людей молодого віку. Серцево-судинна патологія пов’язана з високим ризиком розвитку ускладнень. Ця проблема особливо актуальна для населення України, оскільки питома вага смертності від серцево-судинних захворювань складає 65 %. У випадках смерті  від серцево-судинної патології найчастіше відзначається гострий інфаркт міокарда, ішемічна хвороба серця, раптова аритмічна смерть, серцева недостатність, тромбоемболія легеневої артерії. В зв’язку з цим Всесвітня Федерація Серця організовує День  серця, який проводиться щорічно в останній тиждень вересня. Ідея щорічного проведення Всесвітнього дня серця виникла у 1999 р. Всесвітня федерація серця призвала всіх своїх членів та прихильників об’єднати зусилля, щоб приборкувати глобальну епідемію серцево-судинних захворювань, які щорічно стають причиною смерті 17 мільйонів людей у всьому світі.

Детальніше...

 

26 вересня – Всесвітній день контрацепції

Вибір методу контрацепції є не зовсім простим завданням. При підборі способу контрацепції враховуються багато чинників: ефективність, безпека для конкретного пацієнта, побічні дії, неконтрацептивні ефекти препарату, зворотність методу, вартість та інші. Одним з найважливіших критеріїв є бажання пацієнтки використовувати той чи інший метод контрацепції, а лікар- консультант  допомагає зупинитись на конкретному препараті. Отже, які існують методи контрацепції? Розповідає завідувачка обласного центру  планування сім'ї   Наталія  Алексійчук.

Детальніше...

 

Виставка живопису лікаря Ігоря Опрелянського

15 вересня в обласній науковій медичній бібліотеці відкрилася персональна ювілейна виставка художника-аматора Ігоря Опрелянського, який понад 20 років працює лікарем в ортопедичному відділенні Житомирської обласної клінічної лікарні  ім.О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 

На Житомирщині обговорили проблеми туберкульозу та СНІДу

23 вересня, у Черняхові відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під керівництвом заступника голови облдержадміністрації, голови обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Ярослава Лагути за участі в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лучківа.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту