Новини

Подарунок, який рятує життя

Сучасний реанімаційний автомобіль отримала в подарунок Центральна дитяча міська лікарня м.Житомира.

Детальніше...

 

Розкіш людського спілкування

14 листопада світ святкує Міжнародний день логопеда — свято представників однієї з найбільш важливих соціальних професій.

Ці фахівці працюють у школах, у поліклініках, відкривають свої власні кабінети, але об'єднує їх одна спільна риса — усі без винятку логопеди прагнуть допомогти своїм пацієнтам. Адже як би там не було, їх робота схожа на роботу фізіотерапевтів — коректуючи мовлення, вони повертають дитині розкіш людського спілкування, дають їй можливість активно жити в суспільстві, успішно вчитися в школі і нормально розвиватися.

Детальніше...

 

12 листопада - Всесвітній день боротьби з пневмонією

Пневмонія — найбільш поширена причина смертності дітей віком до 5 років, згідно з даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої організації охорони здоров’я. Багато експертів в області медицини називають пневмонію «головним убивцею» дітей у віці до 5 років. Трагічна статистика говорить про те, що кожен рік від запалення легенів помирає понад двох мільйонів людей.

Детальніше...

 

Сьогодні у Житомирі 341 особу обстежено на цукровий діабет

11 листопада в поліклініці обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського у рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом відбулася традиційна акція з раннього виявлення цього захворювання. Під час акції всі охочі мали можливість безкоштовно перевірити рівень глюкози в крові та визначити можливі ризики виникнення цукрового діабету  2-го типу.

Детальніше...

 

У першому турі додаткової імунізації від поліомієліту на Житомирщині вакциновано понад 81% дітей

У Житомирській області 7 листопада завершився перший тур додаткової вакцинації від поліомієліту.

Детальніше...

 

Цукровий діабет: погляд з позиції лікаря

11 листопада 2015 року з 10.00 до 13.00 години у фойє поліклініки обласної клінічної лікарні ім.О.Гербачевського у рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом відбудеться безкоштовна акція з вимірювання всім бажаючим рівня глюкози в крові, визначенням ризику виникнення цукрового діабету 2-го типу та консультуванням лікаря-ендокринолога.

Детальніше...

 

Свідоцтво про народження можна отримати відразу у пологовому будинку

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олег Горай сьогодні, 6 листопада, показали в дії новий сервіс, запроваджений в обласному перинатальному центрі.

Детальніше...

 

Увага! В області - менінгококова інфекція!

У 2015 році в Житомирській області на менінгококову інфекцію захворіло 13 дітей у віці від 0 до 3-х років. За словами обласного позаштатного педіатра Оксани Лук’яненко, всі діти були госпіталізовані, але, на превеликий жаль, 5 дітей померли (троє дітей віком до року та двоє дітей віком до трьох років).

Детальніше...

 

За три роки влада не виділила жодної копійки на будівництво онкодиспансеру

Упродовж 2013-2015 років кошти на будівництво Житомирського обласного онкологічного диспансеру не виділялися. Про це кореспонденту «ЖИТОМИР.today» повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас у відповіді на інформаційний запит.

Детальніше...

 

Тиждень безпеки дорожнього руху

З 9 по 15 листопада в Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху.

Щоденні зведення рясніють дорожньо-транспортними пригодами, у яких гинуть та травмуються люди. Україна є однією з найбільш небезпечних країн для учасників дорожнього руху. За роки незалежності на наших дорогах трапилось понад 1 млн. дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло понад 166 тис. чол. та було травмовано майже 1 млн. 200 тисяч чоловік. Кожен третій загиблий – дитина або молода людина віком від 5 до 29 років. Україна втрачає на дорогах свій працездатний потенціал, а щорічні економічні збитки від численних дорожньо-транспортних пригод становлять, за оцінками Світового банку, приблизно 5 млрд. доларів США.

Детальніше...

 

Житомирська область - пілотна у запровадженні гендерно-орієнтованого бюджетування

У Житомирі 3 листопада відбулася розширена нарада на тему “Гендерне бюджетування в Україні” у Житомирській області, в якій взяли участь представники Житомирщини та Міністерства фінансів України.

Детальніше...

 

На Житомирщині вакциновано від поліомієліту понад 63% дітей

У Житомирській області триває перший тур додаткової вакцинації від поліомієліту.

За даними начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського,  станом на 4 листопада 2015 року в області проти поліомієліту вакциновано ОПВ вакциною 51 тис. 328 дітей, що становить 63,1% від загальної кількості малюків першого туру додаткової імунізації.

Детальніше...

 

Перевищення епідпорогу щодо стану захворюваності населення області на грип та ГРВІ не зареєстровано

У порівнянні з попереднім тижнем, захворюваність на грип та ГРВІ серед населення Житомирської області знизилася на 14 %.

Детальніше...

 

Робочий візит Віктора Шафранського на Житомирщину

30 жовтня заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський відвідав Житомирську  область. Під час робочої поїздки Віктор Шафранський у супроводі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса відвідали обласний перинатальний центр та центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Детальніше...

 

На диспансерному обліку перебуває 4389 жителів області, хворих на псоріаз

Сьогодні у рамках Міжнародного дня псоріазу та з нагоди Всеукраїнського дня псоріазу відбулася пряма телефонна лінія, яку провів головний лікар шкірно-венерологічного диспансеру Анатолій Фомюк разом з лікарем вищої категорії, кандидатом медичних наук Володимиром Скляровим.

Детальніше...

 

Безкоштовне лікування зубів для учасників АТО

Комунальна установа «Облстоматмедоб’єднання» проводить безкоштовне лікування учасників АТО з червня 2015 року.

Детальніше...

 

В області відбудеться пряма телефонна лінія з питань профілактики та лікування псоріазу

29 жовтня у рамках Міжнародного дня псоріазу та з нагоди Всеукраїнського Дня псоріазу відбудеться пряма телефонна лінія, яка працюватиме з 10-ї до 12-ї години.

Детальніше...

 

Віктор Шафранський перевірив стан проведення вакцинації проти поліомієліту на Житомирщині

23 жовтня заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський  відвідав Житомирську  область у рамках додаткової тритурової імунізації проти поліомієліту в Україні. Мета візиту - пересвідчитися у тому, що в область вчасно прибула вакцина від поліомієліту та розпочався перший раунд вакцинації.

Детальніше...

 

Перехід на зимовий час. Поради лікарів

Цього тижня, а саме у неділю 25 жовтня українці перейдуть на зимовий час. В той момент, коли треба перевести годинник, з нами стається багато казусів. Невчасно прийшли на роботу, запізнились на зустріч тощо. Таке переведення впливає не лише на організаційні моменти у робочому плані, але й взагалі на наш психологічний та фізичний стан.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту