Новини

Вітаємо з Днем працівників статистики!

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації вітає колектив обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Житомирської обласної ради та медичних статистиків ЛПЗ області з професійним святом!

Детальніше...

 

Ефективний антенатальний догляд

У рамках проекту ЮНІСЕФ та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини» (РЗЗМД) та  МОЗ України 2 грудня лікарі акушери-гінекологи жіночих консультацій та лікарі загальної практики-сімейної медицини області взяли участь у семінарі-нараді  «Ефективний антенатальний догляд»,  який проходив на базі обласного перинатального центру.

Детальніше...

 

Сезон грипу та ГРВІ: що треба знати, щоб вберегтися від захворювання

Особливо необхідною імунопрофілактика проти грипу є для осіб із груп ризику.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ належний рівень охоплення щепленнями проти грипу повинен бути не меншим 75 % серед груп медичного та професійного ризику. Це медичні працівники, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, трудові колективи підприємств, установ, організацій, особи з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин, особи віком за 60 років.

Детальніше...

 

Житомирська журналістка Вікторія Лук’яненко перемогла у Всеукраїнському конкурсі з телепрограмою «Ваше здоров’я»

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України»  оголосила результати конкурсу  матеріалів (публікацій у пресі чи інтернет-виданнях, теле- чи радіопрограм) на тему планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я!

Детальніше...

 

За тиждень в області побільшало хворих на грип

На 48 тижні епідсезону 2015-2016 рр. спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 9,5 %, у порівнянні з попереднім тижнем.

Про це повідомляють у Державній санітарно-епідеміологічній службі області.

Детальніше...

 

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у конгрес-центрі Житомирського інституту медсестринства відбулася науково-практична конференція «Роль медичного працівника і громадськості у попередженні ВІЛ/СНІДу серед населення області».

Детальніше...

 

В області стартував ІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту

З  30 листопада в області  розпочався ІІ тур масової імунізації населення проти поліомієліту. За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, додаткової вакцинації в турі підлягають діти віком від 2 місяців до 6 років (всього біля 80 тисяч дітей області).

Детальніше...

 

Житомирський кардіохірургічний центр функціонує цілодобово

У житомирському кардіоцентрі за півроку зробили 90 операцій на серці.

Реконструкція кардіологічного центу у Житомирський обласній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського тривала протягом трьох років. Це було пов’язано і з тяжким економічним становищем в країні й з виділенням коштів.

Детальніше...

 

1 грудня відзначається Міжнародний день невропатолога

Неврологія - один з найважливіших розділів сучасної медицини, який займається комплексом специфічних захворювань центральної та периферичної нервової системи людини.

Детальніше...

 

У Чуднівській ЦРЛ дбають про утеплення будівлі

На заходи з енергозбереження з районного бюджету в цьому році було виділено понад 230 тисяч гривень.

Детальніше...

 

Голова обласної ради оглянула будівельний майданчик, на якому споруджується прибудова для комунального МРТ

На території Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського триває реконструкція лікувального корпусу № 2, споруджується прибудова для розміщення закупленого за кошти обласного бюджету магнітно-резонансного томографа «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips», повідомляють в прес-службі обласної ради.

Детальніше...

 

На Житомирщині спостерігається зменшення кількості хворих на грип

На 47 тижні епідсезону 2015-2016 рр. в Житомирській області відмічається зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 3,1 %. Всього захворіло 4857 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 38,8, що на 36,3 % нижче епідемічного порогу.  Серед захворілих 69,5 % становили діти до 17 років. Госпіталізовано 239 осіб, з них – 193 дитини.

Детальніше...

 

У Житомирі стартує традиційний проект «Рух, здоров’я, краса!»

У рамках проекту «Рух, здоров’я, краса!» та за ініціативи громадської організації «Житомирської обласної Федерації фігурного катання на ковзанах» 28 листопада 2015 року о 13 годині у ТРЦ "Глобал UA» (вул. Київська, 77) відбудеться відкриття ковзанки «Глобал ICE» та показові виступи школи юних фігуристів, а також  масові катання на ковзанах.

Детальніше...

 

Епіднагляд за поліомієлітом та гострими в’ялими паралічами на Житомирщині оцінила робоча група Держсанепідслужби України спільно з представниками ВООЗ

У рамках програми Європейського регіонального Бюро ВООЗ  щодо технічної підтримки у подальшому епідеміологічному та лабораторному розслідуванні випадків гострого в’ялого паралічу, в Житомирській області відбулася робоча нарада з оцінки стану епіднагляду за поліомієлітом та гострими в’ялими паралічами.

Детальніше...

 

Актуальні питання галузі охорони здоров’я

19-20 листопада у рамках заходів з питань розвитку, функціонування і взаємодії первинної та екстреної медичної допомоги у Вінниці відбулось засідання робочої групи, до складу якої входили представники Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Національної академії медичних наук України. У заході взяли участь представники медичної спільноти Житомирської області. Під час засідання обговорювали перспективи та проблеми розвитку екстреної медичної допомоги на Вінниччині та розробляли систему заходів, спрямованих на покращення взаємодії первинної ланки медицини та невідкладної допомоги.

Детальніше...

 

19 листопада – Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day)

Щорічно в третій четвер листопада у більшості країн світу відзначається Міжнародний день відмови від паління. Завдячуючи Американському онкологічному товариству вперше цей день був проведений у 1977 році.

Детальніше...

 

30 листопада розпочнеться другий тур імунізації дитячого населення проти поліомієліту

За даними начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського,  30 листопада 2015 року  МОЗ України (повідомлення на сайті МОЗ від 09.11.2015) планує розпочати ІІ тур масової імунізації дитячого населення проти поліомієліту. Вакцинації підлягають діти віком від 2 місяців до 6 років, тобто ті, які були щеплені в І турі  і ті, хто за будь-яких причин не був щеплений до 6 листопада.

Детальніше...

 

Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини

17 листопада лікарі акушери-гінекологи та неонатологи області взяли участь у семінарі-тренінгу, який відбувся у Житомирі на базі поліклініки ЦМЛ № 1 м.Житомира. Захід проходив за участі обласного позаштатного акушера-гінеколога Валентини Донець та головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Юрія Галінського, який презентував виступ на тему «Епідемія ВІЛ-інфекції у світі, Україні та Житомирській області. Характеристика збудника захворювання. Шляхи передачі ВІЛ».

Детальніше...

 

Оперативна інформація щодо стану захворюваності населення області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції

За даними державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області, на 46 тижні епідсезону 2015-2016 років спостерігається ріст захворюваності на грип та ГРВІ на 5,3%. Всього захворіло 5010 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 39,8, що на 17,2 % нижче епідемічного порогу.  Серед захворілих 68,8 % становили діти до 17 років. Госпіталізовано 264 особи, з них 204 -  діти.

Детальніше...

 

Подарунок, який рятує життя

Сучасний реанімаційний автомобіль отримала в подарунок Центральна дитяча міська лікарня м.Житомира.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту