Новини

Оперативна інформація щодо стану захворюваності населення області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції

На 1 тижні 2016 р. відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 7,8 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Всього захворіло 3779 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 30,2 що на 50 % нижче епідемічного порогу (60,4).  Серед зареєстрованих хворих 63,4 % – діти до 17 років. Госпіталізовано 255 осіб, з них – 202 дітей.

Детальніше...

 

Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ

На 53 тижні епідсезону 2015-2016 рр. відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 11 %, у порівнянні з попереднім тижнем.

Детальніше...

 

Увага! Різке похолодання сприяє переохолодженню організму та обмороженню!

В період різких похолодань, з настанням морозів та складних погодних умов збільшується ризик переохолодження та обмороження. 

Переохолодження організму - це загальний стан людини, коли на всю поверхню тіла впливає холод, а температура тіла при цьому падає нижче 35 ºC.

Детальніше...

 

З турботою про дітей

Сьогодні заступник голови обласної ради Наталія Рибак ознайомилася з роботою обласного перинатального центру.

За словами головного лікаря обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, центр є одним з перших родопомічних закладів України, в якому впроваджуються сучасні перинатальні технології, що ґрунтуються на принципах доказової медицини відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Детальніше...

 

Що робити при переохолодженні та відмороженні?

У зв'язку зі зниженням добової температури Управління охорони здоров'я звертається до населення з проханням дотримуватися порад медиків, як уникнути шкідливого впливу низьких температур на організм.

Детальніше...

 

На Житомирщині зареєстровано хворого з підозрою на ботулізм

Мешканця одного із селищ Баранівського району госпіталізовано в реаніаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні   ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм.

Детальніше...

 

Спалах гострої кишкової інфекції в Чуднівському дитячому навчальному закладі № 3 «Веснянка»

У дитячому навчальному закладі № 3 «Веснянка», що розташований у м. Чуднові зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції.

Детальніше...

 

В Житомирській обласній раді обговорили питання реформування медичної галузі області

Проблеми та перспективи розвитку, необхідність реформування медичної галузі Житомирської області обговорювали на нараді, що відбулась  22 грудня.

Детальніше...

 

Стан захворюваності населення області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції

22.11.2015р.

За даними санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області на 51 тижні епідсезону 2015–2016 рр. відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 3,2 %, у порівнянні з попереднім тижнем.

Детальніше...

 

В області завершився ІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту

В області завершився ІІ тур додаткової  імунізації проти поліомієліту. За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, станом на 20 грудня 2015 року в області  щеплено 65088 дітей віком від 2 місяців до 6 років, що складає 82,0% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації.

Детальніше...

 

Анжеліка Лабунська відвідала обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків

Голова обласної ради 17 грудня ознайомилася з роботою лікувального закладу, його матеріально-технічною базою, під час спілкування з колективом дізналася про проблеми і перспективи розвитку, напередодні Дня святого Миколая передала діткам подарунки.

Детальніше...

 

В області розглянули питання протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

16 грудня в Житомирському інституті медсестринства відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, яке провів в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лучків. Вітаючи учасників засідання, Віктор Іванович наголосив, що медики насамперед займаються діагностикою та лікуванням туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, а ось профілактика  захворювань є проблемою соціальною.

Детальніше...

 

ІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту триватиме до 19 грудня

В області триває ІІ тур додаткової  імунізації проти поліомієліту. За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, станом на 15 грудня 2015 року в області  щеплено 57275 дітей віком від 2 місяців до 6 років, що становить 72,2% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації.

Детальніше...

 

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації презентувало обладнання МРТ

14 грудня на обласній базі спеціального медичного постачання (вул. Комерційна, 2) начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас спільно з директором комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Володимиром Гришковцем презентували регіональним ЗМІ обладнання МРТ, яке зберігається на базі. Захід відбувся за участі голови обласної ради Анжеліки Лабунської, першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка, представників обладнання фірми – постачальника  ТОВ «ЄМГ» Україна» Ірини Макієнко та Андрія Сівака, а також громадських організацій.

Детальніше...

 

В області зростає кількість захворювань на грип

На 50 тижні епідсезону 2015-2016 рр. відмічається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 3,2 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Всього захворіло 5612 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 44,8 що на 31,7 % нижче епідемічного порогу.  Серед зареєстрованих хворих 72,3 % становили діти до 17 років. Госпіталізовано 284 особи, з них – 242 дитини. Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області.

Детальніше...

 

В області продовжено ІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту

З 30 листопада в області  розпочався ІІ тур масової імунізації населення проти поліомієліту. За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, додаткової вакцинації в ІІ турі підлягають діти віком від 2 місяців до 6 років (всього біля 80 тисяч дітей області).

Детальніше...

 

Голландські лікарі діляться досвідом з житомирськими колегами

10 грудня  у центральній дитячій міській лікарні м. Житомира відбувся тренінг, який проводили сімейні лікарі з Нідерландів. Учасниками тренінгу були 60 дільничних педіатрів та лікарів стаціонару ЦДМЛ м. Житомира.

Детальніше...

 

В області зареєстровано випадок захворювання на ботулізм

Мешканку одного із сіл Лугинського району 02.12.2015 року було госпіталізовано в реанімаційне відділення Лугинської центральної районної лікарні у вкрай тяжкому стані з підозрою на ботулізм.

Детальніше...

 

Відбулася нарада керівників навчальних закладів присвячена питанням сучасної підготовки медичних сестер, фельдшерів та фармацевтів і лаборантів

На базі першого у країні Житомирського інституту медсестринства відбулася Всеукраїнська нарада керівників інститутів медсестринства, медичних та фармацевтичних коледжів і училищ, присвячена питанням реалізації Закону України «Про вищу освіту» та перебудови навчально-наукового процесу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Постановою, зокрема,  передбачено виділення у галузі знань «Охорона здоров’я» -  22 окремих освітніх та наукових спеціальностей: «Стоматологія» - 221, «Медицина» - 222, «Медсестринство» - 223, «Технології медичної діагностики та лікування» - 224, «Медична та психологічна реабілітація» - 225, «Фармація» - 226  тощо.

Детальніше...

 

На Житомирщині спостерігається зменшення кількості хворих на грип

На 49 тижні епідсезону 2015-2016 рр. відмічається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 2,3 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту