Голова обласної ради 17 грудня ознайомилася з роботою лікувального закладу, його матеріально-технічною базою, під час спілкування з колективом дізналася про проблеми і перспективи розвитку, напередодні Дня святого Миколая передала діткам подарунки.

2015_12_18_01

Головний лікар спеціалізованого будинку дитини Світлана Урсуленко розповідає: «Багато років поспіль ми старалися, щоб тут дітям жилося хоча б трохи краще, ніж дітям у сім’ях. Те, що сьогодні мають наші дітки, абсолютно задовольняє всі потреби. Основний показник нашої діяльності – це повернення дітей у сім’ї, у сімейні форми виховання. Завжди наприкінці року підбиваємо підсумки, відповідно до яких понад 80% діток – це діти, які не переводяться в інші заклади, а повертаються у рідні сім’ї, які влаштовуються у сімейні форми виховання. Цьому успіху ми завдячуємо тим, що у нашому закладі не просто утримуємо діток, а втілюємо програму ранньої медико-соціальної реабілітації, яка не лише попереджує дитячу інвалідність, але й розкриває природний потенціал».

2015_12_18_02

Найголовніше прагнення колективу будинку дитини, зі слів Світлани Урсуленко, - це охопити якісною реабілітацією якомога більшу кількість діток. Заклад готовий справлятися із таким завданням, однак не вистачає лише вольового рішення уряду.

2015_12_18_03

На розгляді нині знаходиться нове типове положення про діяльність будинку дитини. Затвердження цього документу дасть можливість приймати у закладі не лише діток перших трьох категорій: діти-сироти, діти, які залишились без піклування батьків, та діти, які опинились у складних життєвих обставинах, а й дітей четвертої категорії – які проходитимуть реабілітацію в амбулаторних умовах. Така практика, і досить успішна, у будинку дитини є.

2015_12_18_04

Двох своїх діток приводять на процедури Юлія та Віктор. «Тут дуже гарні умови, людяне ставлення до дітей, до відвідувачів, - відгукується Юлія про роботу будинку дитини. - Тут до всіх дітей ставляться, як до своїх рідних. Звичайно, багато дітей потребують лікування. Доречно було б зробити тут аптеку, щоб було приміщення для перебування батьків із дітьми. У батьків із районів області часто проблемою є, де зупинитися на час лікування дитини». У новому положенні передбачена стаціонарна функція, коли з різних районів області батьки зможуть приїжджати і залишатися з дітьми для проходження реабілітаційного курсу.

2015_12_18_05

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська зустрілася з колективом та подякувала працівникам будинку дитини за віддану працю. «Приємно, що наша комунальна установа працює на такому рівні, який нічим не поступається подібним закладам у Європі. Одразу помітно, що лікарі, медичні сестри ставляться до діток із усім серцем. Хай наступаючий рік принесе вам мир, добро, злагоду, любов. Як голова обласної ради і засновник благодійного фонду "ЛАВ" запевняю, що ми і надалі будемо допомагати, чим тільки зможемо, тому що діти – наше майбутнє», - сказала Анжеліка Лабунська.

2015_12_18_06

Голова обласної ради передала спеціалізованому будинку дитини пилосос, а діткам до Дня святого Миколая – іграшки.

Прес-служба обласної ради