У понеділок 17 серпня відбулася презентація встановленого на даху будівлі Малинського міськрайТМО сонячного колектору.
За словами головного лікаря закладу Валентини Швидун, реалізація цього проекту відбулася завдяки програмі ООН «Малі екологічні гранти в Україні» та екологічній організації «МалинЕкоФест». Вартість проекту становить близько 40 тисяч доларів.

2015_08_17_01

У заході взяли участь постійний представник ООН в Україні Ніл Вокер та Малинський міський голова Олексій Шостак. За словами пана Вокера, у Малині зроблено своєрідний крок до енергетичної незалежності. Адже Україна має  замістити велику частку своїх енергетичних потреб саме альтернативними видами палива.
- Вже впродовж декількох днів, - зазначила Валентина Швидун, - завдяки колектору ми забезпечили  гарячою водою  хірургічне, терапевтичне, гінекологічне, пологове відділення та операційний блок.  Потужність сонячного колектору – 800 літрів на добу при температурі води 65 градусів.

2015_08_17_02

Малинський міський голова Олексій Шостак  подякував організаторам програми ООН за реалізацію даного проекту, а також висловив сподівання на впровадження його другої черги, що дасть змогу забезпечити теплом решту відділень лікарні.
Прес-центр УОЗ,
тел. (0412) 41-37-72