2 червня голова облдержадміністрації Сергій Машковський та заступник голови обласної ради Руслан Годований перевірили готовність житомирських таборів до оздоровлення дітей.

2015_06_03_01

Улітку 2015 року в області працюватимуть 15 дитячих оздоровчих закладів. В області планується оздоровити близько 25 тис. дітей. Для цього в бюджеті виділено майже в три рази більше коштів, ніж у минулому році. Вартість путівок до позаміських закладів складає 2900-3200 гривень, до закладів санаторного типу – 3885 гривень. 

Спочатку посадовці відвідали сезонний дитячий  оздоровчий  заклад «Лісовий берег», який діє на базі обласного медичного центру вертебрології і реабілітації. У цьому році керівники не встигли подати документи на перший тендер і тому заїзду на першу зміну не буде. Зараз табір ще готується до тендеру 18 червня і вже з 15 липня відкрити другу зміну, на яку планують прийняти 250 дітей.

2015_06_03_02

Перевіряючи готовність закладу Сергій Машковський дав доручення поновити інвентар та привести до ладу всі приміщення. «Ми будемо допомагати та підтримувати, але ініціатива має надходити від вас» – сказав голова облдержадміністрації.

Після перевірки «Лісового берега» Сергій Машковський  та Руслан Годований відвідали дитячий оздоровчий заклад «Дзвіночок», що знаходиться в межах обласного лікувально-санаторного центру «Дениші».

2015_06_03_03

Заклад вже повністю готовий приймати дітей. Перша зміна тут розпочнеться 5 червня, де мають оздоровити 142 дитини. З них 120 перебуватиме за рахунок коштів державного бюджету, решта – за власні кошти. Загалом передбачено у цьому році 4 зміни, коштів виділено на оздоровлення 360 дітей.

Діти, які перебуватимуть у цьому оздоровчому закладі, крім відпочинку та насиченої розважальної програми, зможуть проходити лікувальні процедури, такі як тубус-кварц, електрофорез, магнітотерапія, масаж, фізкультура, плавання в басейні, соляна шахта тощо.

2015_06_03_04

Такі заклади, як у Денишах, є прикладом підготовки до оздоровлення дітей, і саме в таборах такого рівня  наші діти повинні відпочивати.

Нагадуємо! Безкоштовні путівки, придбані за рахунок обласного бюджету, мають право отримати діти таких категорій:

  • діти учасників бойових дій, які брали участь в АТО;
  • діти, які постраждали від надзвичайних ситуацій в Донецькій, Луганській областях, АР Крим, місті Севастополі та тимчасово проживають в Житомирській області;
  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти-інваліди;
  • діти з багатодітних та малозабезпечених сімей;
  • діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • діти, які постраждали внаслідок  стихійного  лиха, техногенних аварій, катастроф;
  • діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків;
  • діти, що перебувають на диспансерному обліку;
  • талановиті та обдаровані діти - переможці міжнародних, всеукраїнських,  обласних,  міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів,   змагань,  спартакіад,  відмінники  навчання,  лідери дитячих   громадських  організацій;
  • дитячі творчі колективи та спортивні  команди;
  • діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Для отримання путівки необхідно звертатися до структурних підрозділів сім'ї, молоді та спорту районних державних адміністрацій чи міських рад.

У разі відсутності пільгової категорії батьки можуть звернутися безпосередньо до адміністрацій  дитячих оздоровчих закладів для придбання путівки за повну вартість.

За матеріалами прес-служби облдержадміністрації