У рамках реалізації Проекту ЮНІСЕФ та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини (РЗЗМД)» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України проведено робочу нараду з питань розробки та реалізації  комунікаційної  стратегії  у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини, яка проходила 26 – 27 травня 2015 року у м. Києві.

2015_05_28_01

Захід проходив за участі міжнародних експертів Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ)  Карела де Роя та Драгослова Поповича,  медичного експерта Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерини Булавінової та керівника проектів з питань комунікації та розвитку, а також проектів з питань здоров’я та розвитку дітей Анни Суходольської, представників українсько-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» Наталії Рябцевої та Євгенії Медведенко, голови експертної групи по реформуванню охорони здоров’я МОЗ України Володимира Курпіти,  головного спеціаліста ДП «Укрвакцина» МОЗ України Сергія Платова,  головного редактора журналу «PRO Менеджмент в охороні здоров’я»  Павла Ковтонюка.

2015_05_28_03

Також у нараді  взяли участь члени робочої  групи  з розробки комунікаційних стратегій у сфері  РЗЗМД  з Житомирської, Одеської та Івано-Франківської областей. Житомирщину представляли обласний позаштатний спеціаліст зі спеціальності «Педіатрія» департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Шевченко та завідувачка прес-центру ОМЦЗСМ Емма Будник.

2015_05_28_04

Учасники робочої наради працювали над розробкою національних  комунікаційних стратегій у сфері РЗЗМД.  Зокрема,  розроблено  плани комунікаційних стратегій «Безпечна вагітність», спрямовану на значне підвищення  рівня обізнаності вагітних жінок  з небезпечними станами під час вагітності  та «Коло любові», яка передбачає збільшення числа партнерських  пологів та прихильного ставлення до них.

2015_05_28_05

Зі слів провідного міжнародного експерта Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ)  Карела де Роя,  зважаючи на те, що Україна активно та ефективно співпрацює з  ЮНІСЕФ, розглядається питання про подальше продовження дії  Проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини» та поширення  його на всі регіони. Натомість пан де Рой наголосив, що це стане можливим за умов подальшої всебічної підтримки з боку Міністерства охорони здоров’я України.

2015_05_28_02

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail: pressdoz@gmail.com