21-22 травня у Житомирі проходив науково-практичний симпозіум з міжнародною участю «Критерії ранньої діагностики первинних імунодефіцитів у дітей» в рамках Центрально-Східноєвропейського проекту «J-project». Захід проходив під головуванням Людмили Чернишової, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Дитяча імунологія», завідувача кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика, д.м.н., професора, керівника Київського центру дитячої імунології, голови Всеукраїнської асоціації «Дитяча імунологія».

2015_05_22_01

 

Для участі у симпозіумі були запрошені заступники керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров`я обласних (міських) державних адміністрацій, які відповідають за питання охорони материнства та дитинства, головні позаштатні спеціалісти структурних підрозділів з питань охорони здоров`я обласних (міських) державних адміністрацій зі спеціальності «Педіатрія», «Дитяча імунологія», «Загальна практика та сімейна медицина», лікарі - педіатри, лікарі загальної практики та сімейної медицини, лікарі - імунологи дитячі.

2015_05_22_02

У роботі симпозіуму також взяли участь в.о. головного позаштатного спеціаліста зі спеціальності  «Педіатрія» Оксана Лук’яненко та обласний позаштатний спеціаліст з дитячої імунології департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Ірина Гладун.

У рамках науково-практичного форуму проведено школу-семінар «Критерії ранньої діагностики первинних імунодефіцитів у дітей».  З доповідями виступило понад 15 спікерів з різних областей України. Розглянуто концептуальні питання лікування дітей з КІД, поповнення регістру ПІД в Україні за 2014 рік. Також серед розглянутих тем: «Важкий діагноз. Розгляд випадку»,  «Дефекти вродженого імунітету», «Нові можливості діагностики Віскот-Олдрича синдрому в Україні», «Вакцинація дітей з ПІД», «Шлях до діагнозу ПІД», «Інформація про роботу пацієнтської організації» тощо. Проведений обмін досвідом між вітчизняними та іноземними спеціалістами.

2015_05_22_03

Відбулися збори членів Всеукраїнської асоціації «Дитяча імунологія» та внесено зміни до Статуту асоціації.

Організатори  науково-практичного симпозіуму - Міністерство охорони здоров’я України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, кафедра дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика, департамент охорони здоров’я  Житомирської обласної державної адміністрації, Всеукраїнська асоціація «Дитяча імунологія».

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail: press@ztomc.net.ua