15 травня у Житомирі з робочою поїздкою перебувала радник Президента, народний депутат України Ольга Богомолець.

В рамках робочої поїздки політик зустрілась із керівництвом області та міста, а також провела низку зустрічей, під час яких презентувала благодійну платформу «Люди допомагають людям».

Зокрема, Ольга Богомолець зустрілась із сім’ями, що втратили годувальників під час Революції Гідності та військових дій в зоні антитерористичної операції. Участь у зустрічі також взяли волонтери, представники громадських та ветеранських організацій області. Усім присутнім Ольга Богомолець презентувала новий благодійний волонтерський проект «Люди допомагають людям», завдяки якому, за її словами, надавати допомогу нужденним тепер можна буде з будь-якої точки світу.

2015_05_15_001

Презентуючи проект, Ольга Богомолець зазначила, що допомога надається адресно, безпосередньо на рахунок сім’ї, оминаючи посередників, благодійні фонди та інші організації.

«Платформа не претендує замінити державну допомогу або конкурувати із волонтерським рухом, а лише стане додатковою підтримкою для родин, що втратили близьку людину під час подій Революції Гідності та військових дій на Сході України», - розповіла народний депутат.

2015_05_15_002

По завершенні спілкування із родинами героїв та зустрічі з представниками ділових кіл радник Президента України провела прес-конференцію для представників ЗМІ Житомирської області.  Спілкування з мас-медіа відбулося за участі директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса, який подякував Ользі Богомолець за всебічну підтримку в організації процесу лікування та реабілітації наших захисників.

2015_05_15_003

Зі слів Олександра Торбаса, на сьогоднійшній день в області проліковано – 1448 осіб, зокрема:

-         КП «Обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» - 420;

-         обласній психіатричній лікарні №1 – 196;

-         обласній клінічній лікарні – 134;

-         обласному госпіталі для ветеранів війни – 123;

-         обласному лікувальному центрі вертебрології і реабілітації – 147;

-         обласному наркологічному диспансері – 49.

2015_05_15_004

Найбільшу кількість учасників АТО проліковано в Новоград-Волинському МРТМО – 187, ЦМЛ м. Коростень – 36, Малинському МРТМО-15; Бердичівській ЦМЛ-10; Коростишівській ЦРЛ - 24 та Баранівській ЦРЛ -  25 осіб. Наразі в області перебувають на реабілітації 36 бійців.

2015_05_15_005

Олександр Тобас також подякував Ользі Богомолець за презентований нею робочий зошит, який є посібником, що містить програму самоуправління для військового з посттравматичним стресовим розладом.

2015_05_15_006

Спілкуючись з журналістами Ольга Богомолець наголосила, що Житомирська область стала взірцем для всієї України щодо проведення лікування та реабілітації військових. В свою чергу заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута відзначив, що на розгляд чергової сесії Житомирської обласної ради, засідання якої заплановано на 28 травня, виноситься питання щодо внесення змін до Програми реабілітації військових, що дозволить отримати реабілітацію й членам сімей загиблих учасників АТО.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua