У рамках Європейського тижня імунізації 12-14 травня у Житомирі проходив триденний тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації» для 25 медичних  працівників Ємільчинського та Попільнянського районів.

Захід проводився департаментом охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва спільно з Представництвом дитячого фонду ООН (UNISEF).

Також у заході взяли участь фахівці з Івано-Франківської та Одеської областей.

2015_05_14_01

За словами обласного позаштатного спеціаліста зі спеціальності «Педіатрія» департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяни Шевченко, переважна більшість українських мам позитивно ставляться до вакцинації. Про цю тенденцію свідчать результати анкетувань  з питань щеплення, які проводилися у закладах охорони здоров’я,   та обізнаність батьків про важливість вакцинації у дітей.

2015_05_14_02

Навчання проводила команда з 10-ти житомирських тренерів, яку очолює директор тренінгу Людмила Головень. Вони ознайомили медичних працівників області з основами комунікацій в поєднанні із новими знаннями з організації вакцинопрофілактики, зокрема, формування прихильності населення до вакцинації.

2015_05_14_03

За результатами проведення тренінгу його учасники одержали відповідні сертифікати.

 

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua