Сьогодні в обласному перинатальному центрі відбувся семінар з питань антенатального догляду «Формування  груп ризику під час вагітності» для лікарів акушерів-гінекологів жіночих консультацій області.

Захід проводився з метою реалізації  Проекту ЮНІСЕФ та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва  «Комунікації  у сфері репродуктивного здоров'я, здоров’я матері та дитини» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України й департаментом охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації та покращення надання консультативної допомоги вагітним жінкам з питань антенатального догляду.

2015_05_13_001

Зі слів завідувачки консультаційно-діагностичного блоку обласного перинатального центру Наталії Алексійчук, питання формування груп ризику під час вагітності є надзвичайно актуальною з огляду на існуючу в області  проблему передчасних пологів. Йдеться про ризики: невиношування вагітності, імунного конфлікту за резус-фактором, мертвонародження, затримки розвитку плоду, розвитку прееклампсії та розвитку цукрового діабету.

Учасники семінару розглянули питання вакцинації новонароджених, а також сучасні підходи до діагностики, профілактики та лікування імуноконфлікту під час вагітності.

2015_05_13_002

Крім того, колеги  обмінялися досвідом  роботи шкіл відповідального батьківства з питань  підготовки  до пологів та грудного вигодовування.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua