У другу суботу травня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я проводиться Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією. Цьогоріч він припадає на 9 травня.

У Житомирській області питома вага серцево-судинних захворювань серед усіх випадків захворювань населення, які були виявлені під час диспансеризації, щороку зростає. У 2014 році цей показник становить  8,9% – 37860 випадків. У структурі серцево-судинних захворювань частка гіпертонічної хвороби є найвищою.  У порівнянні з минулим роком кількість серцево-судинних захворювань зменшилась з 49,8% до 44,1%. Аналогічна ситуація з ішемічною хворобою серця, де також спостерігається зменшення захворювання з 28,6% до 22,5%. Натомість в структурі серцево-судинних захворювань кількість цереброваскулярних хвороб зросла на 10%.

2015_05_08_01

З 8 по 15 травня в Житомирській області проводиться тиждень боротьби з артеріальною гіпертонією, в рамках якого медичні працівники проведуть серед населення інформаційно-просвітницьку роботу щодо роз’яснення правил контролю артеріального тиску. Зокрема, відбудеться вимірювання артеріального тиску у громадських місцях,  поліклініках, центрах ПМСД та навчальних медичних закладах.

Мета проведення таких заходів є підвищення інформованості населення про серйозні ускладнення артеріальної гіпертонії, поширення інформації про те, як можна запобігти розвитку цього захворювання.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua