У рамках Європейського тижня імунізації 30 квітня у Житомирі завершив роботу дев’ятий тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації» для 24 медичних працівників Житомирського та Новоград-Волинського районів.

За словами директора тренінгу Людмили Головень, тренінги проводяться департаментом охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні  реалізується пілотний проект „Ефективне консультування з питань імунізації” для медичних працівників 4 районів Житомирської області: Новоград-Волинського, Житомирського, Попільнянського та Ємільчинського районів.

2015_04_30_01

Проект діє з вересня 2013 року. За цей час в області проведено 9 тренінгів, під час яких було навчено 513 медичних працівників та підготовлено 31 тренера.

Велике зацікавлення учасників тренінгу як з Житомирської, так і із Івано-Франківської та Одеської областей викликала презентація Людмилою Головень «Санітарного бюлетеня з питань імунізації», який розміщено на сторінках Житомирської обласної медичної газети «Пульс» (№ 17 від 30 квітня 2015 року). Санітарний бюлетень містить інформацію  про Календар профілактичних щеплень (наказ МОЗ України від 11.08.2014 р. № 551), інформацію про реалізацію в області пілотного проекту „Ефективне консультування з питань імунізації” та застереження лікарів щодо захворювань, від яких можна захистити дитину шляхом щеплення.

2015_04_30_02

Інформаційне наповнення та фотогалерею для бюлетеня підготувала робоча група з реалізації у Житомирській області проекту Дитячого фонду ООН  (ЮНІСЕФ)  в Україні  «Ефективне консультування з питань імунізації».

2015_04_30_03

На тверде переконання учасників тренінгу, даний «Санітарний бюлетень з питань імунізації» є готовим наочним матеріалом та  буде широко використовуватись медичними працівниками області на практиці.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua