Минуло майже тридцять років як пролунав вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а відлуння від нього ми чуємо й досі. Ми навчилися жити з цією бідою,  проте ніколи не забуваємо своїх героїв!

24 квітня в стінах Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського вшановували медичних працівників Житомирщини, які допомагали ліквідаторам аварії на ЧАЕС в 1986 році.

Євгенія Дончева, директор фонду «Заручники Чорнобиля» представила давніх друзів, які завітали до нас з Японії, і які вже багато років виступають благодійниками для Житомирщини. Це Хара-сан, голова ради директорів організації «Чорнобиль-Тюбу», Томура-сан, яка першою висловила підтримку житомирянам і запропонувала допомогу і Такеучі-сан, який виступав перекладачем.

2015_04_27_09

Головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Богдан Леськів зустрів гостей словами підтримки та подяки:

- Я думаю нема у світі людини, яка би з гіркотою не оцінювала те, що сталося у вашій країні, коли підірвалася атомна станція на Фукусімі. Ми дякуємо вам за те, що в ті тяжкі часи в 1986 році ви простягнули нам руку допомоги. Ваша присутність тут засвідчує, що ваш народ підтримує українців. Для нас дуже важливо усвідомлювати, що ми не самі. Я дякую вам і сподіваюсь на подальшу співпрацю.

Леонід Антонюк, голова добровільної асоціації «Дзвони Чорнобиля» подякував японським гостям за їхню підтримку:

- Мені дуже приємно бачити цих людей в Україні. Я їм дуже дякую за турботу, яку вони проявляють по до нас. Ніхто стільки нам не допомагав, як друзі з Японії. Коли вже всі потроху починають забувати трагедію Чорнобиля, ці люди про нас ніколи не забувають і щороку 26 квітня до нас приїжджають.

2015_04_27_10

Після чого Леонід Антонюк вручив нагороди медичним працівникам з Житомира, які надавали медичну допомогу ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також водіям карет швидкої допомоги, які в ті страшні дні вивозили потерпілих із зони ураження.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua