В Житомирській області завершився Тиждень боротьби з глаукомою, протягом якого в медичних закладах області усім бажаючим безкоштовно проведено вимірювання внутрішньоочного тиску.

Зокрема, з  2-го по 6-те березня 2015 року, з  9-ї до 15-ї години, у кабінеті № 314 консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського  242 особи безкоштовно та без будь-яких направлень і попереднього запису в реєстратурі взяли участь у акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. Дослідження як звичайним, так і безконтактним (дистанційним) методом за допомогою сучасного обладнання проводила лікар-офтальмолог Ірина Пешко.  За її словами, із 242 обстежених осіб у 46 запідозрена наявність глаукоми, у зв’язку з чим їм рекомендовано подальше поглиблене обстеження очей. А 4 житомирянина потребують негайного оперативного лікування через загрозу втрати зору.

2015_03_10_001

Заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи  обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Сергій Шевченко наголошує на важливості проведення таких акцій, адже з метою своєчасного виявлення захворювання та призначення лікування потрібно вимірювати внутрішньоочний тиск та  проходити огляд зорового нерву і перевірку поля зору не рідше, ніж один раз на рік.

Наразі в області діють 24 долікарських та 6 глаукомних кабінетів, де протягом минулого року було проведено 133600 тонометрій.  З діагнозом «глаукома» на обліку перебувають 6367 жителів області. У 2014 році в центрі мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського стаціонарно проліковано 1260 осіб та виконано 365 операцій.

Захід проводився за сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та відповідно до затвердженого ДОЗ плану заходів щодо удосконалення профілактики, раннього виявлення глаукоми та попередження інвалідності по зору.

 

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua