Шведські благодійники передали коростенцям гуманітарної допомоги на 50 тисяч гривень. На таку суму Коростенська міська лікарня отримала матраци від шведської місії "Вінден". Ця допомога на часі, кажуть медики.

Загалом на кошти шведських благодійників придбали 110 матраців. Нові матраци, перш за все, отримає педіатричне відділення, куди нещодавно лікарня закупила функціональні ліжка: "Переваги їх в тому, що вони якраз підходять по розміру до тих ліжок, які ми придбали. Для будь-якої вікової категорії: від новонароджених до підлітків", – розповіла у сюжеті "Коростеньмедіа" завідуюча педіатричним відділенням ЦМЛ Ірина Довгошиєнко.

2015_02_24_001

За її словами, нові матраци також з'являться на ліжках урологічного та хірургічного відділень. Також, у якості допомоги від шведів, лікарня отримала дорослі підгузки, які так потрібні, але часто не по кишені родичам хворих продовжує головний лікар Коростенської ЦМЛ Віктор Гордійчук: "Не завжди на це вистачає грошей у нашому кошторисі і бюджеті. Саме на такі потреби, як-от постіль, білизна, медодяг, білизна. Часто такі речі відходять на другий план. Але ми добре розуміємо, що внутрішній комфорт лікарні має бути на високому рівні. І тому ми дуже вдячні за допомогу".

Благодійну допомогу шведські друзі передають коростенцям вже впродовж десяти років. У більшості за добрими справами стоять прості люди: "Можливо буде дивно почути, що люди, як допомагають з цими матрацами та постіллю, це, по суті, літні люди. В середньому їм по 70-75 років. Всі вони працюють у цій організації, вони збирають кошти. Вони мають власний магазин, де приймають б/у речі від шведів, які вони згодом ремонтують і чистять. Потім вони продають їм тим же шведам. І на виручені кошти започатковують благодійні проекти", – каже координатор шведської місії "Вінден" Сергій Ковальчук.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua